Christian Eriksens känslosamma ord till lagkamraterna i Danmark efter EM-uttåget: ”Han var ledsen över…”

Danmark har återvänt hem efter EM-uttåget.
Direkt efter den tunga förlusten mot England hörde Christian Eriksen av sig till lagkamraterna.
– Jag pratade med Christian i går. Han var ledsen, säger Simon Kjaer enligt dansk media.

Sommarens EM började hemskt för Danmark. Med en fasansfull kollaps av Christian Eriksen i första matchen och sedan två raka förluster.

Danska tårar

Men danskan slöt sig samman och vände på allt genom att gå hela vägen till EM-semifinal. På torsdagskvällen återvände danska landslaget till sitt hemland igen och mottogs som hjältar av befolkningen.

Christian Eriksen, Danmark
210707 Mikkel Damsgaard of Denmark scores the 0-1 goal during the UEFA Euro 2020 Football Championship semi final between England and Denmark on July 7, 2021 in London. Photo: Paul Marriott / BILDBYRÅN / Cop 243

Det var en rörd förbundskapten i Kasper Hjulmand som talade till pressen på flygplatsen Kastrup. Och fick tårar i ögonen när han pratade om Danmarks prestation i turneringen och fina stöder hemifrån.
– Vi skulle velat träffa våra fans, men det kunde inte ordnas nu med tanke på coronarestriktionerna. Det här är mitt sätt att säga tack till alla. Med allt vi gått igenom har vi varit så starka, sa Hjulmand enligt danska sajten bold.dk.
– Nu gråter jag igen. Men ett stort tack till alla i laget.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om fotbolls-EM 2021: Matcher, resultat och tv-tider!

Eriksens ord

Det fanns många att tacka efter succén som slutade i EM-semifinal och så nära en EM-final den här sommaren.
– Spelarna, ledarna – alla har kämpat. Och jag vill bara säga tack till alla er här hemma. På det här sättet vill vi säga att vi kommer fortsätta med de två saker som vi vill med landslaget. Det första är att vinna och det var vi väldigt nära att göra. Vi var irriterade och besvikna eftersom vi var nära att gå hela vägen. Vi har drömt om att vinna EM-titeln. För det andra vill vi samla och inspirera Danmark genom fotbollen och där har vi kommit en lång väg, sa Hjulmand på presskonferensen.

Christian Eriksen, Danmark
180626 Christian Eriksen of Denmark during the FIFA World Cup group stage match between Denmark and France on June 26, 2018 in Moscow. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92078

Landslagsmålvakten Kasper Schmeichel var också rörd av att komma hem igen och blicka tillbaka till vilket omtumlande mästerskap som de gått igenom.
– Det är en konstig känsla att komma hem. Vi var inte redo för det, men naturligtvis är det fantastiskt att se barnen och familjen. Vi har gått igenom allt, säger danske burväktaren i ett uttalande.
– Hela landet var maktlöst när Christian föll ihop. Det har satt saker i perspektiv, men även varför vi håller på med lagsport. Om det händer något finns där en vän vid sidan som hjälper dig. Det bästa minnet jag har är sammanhållningen i det här landet. Den är väldigt speciell.

Eriksen mår i dag bra trots omständigheterna och han hörde av sig till danska lagkamraterna direkt efter EM-uttåget med ett känslosamt budskap.
– Jag pratade med Christian i går. Han var ledsen över resultatet, precis som resten av oss, men han skrev också till oss att han var stolt. Vi har gått igenom hela det emotionella registret, det har varit en enorm resa. Jag har aldrig upplevt något liknande, säger lagkaptenen Simon Kjaer till pressen.

Dela artikeln för att hylla Danmark och deras fina insats i EM!

LÄS MER: Nya uppgifter om fulspelet i EM – som fick hela Danmark tokrasande: ”Domaren visste hela tiden…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!