Bekräftat: Zlatan har skrivit på för United!

exp
Nu är det till slut klart. Efter en sällan skådad cirkus har Zlatan Ibrahimovic skrivit på för storklubben Manchester United. På sin instagramsida har han bara lagt ut en bild på Manchester Uniteds klubblogga med texten:
”Dags att låta världen veta. Min nästa destination är Manchester United.”

Många klubbar har stått i kö men under de senaste månaderna har Zlatan placerats i Premier League och United av samtliga medier, både brittiska och holländska. Det var holländska De Telegraaf som först gick ut med avslöjandet att svensken skrivit på kontraktet. Då kom det samtidigt andra uppgifter, som gjorde gällande att affären skulle bli klar ”inom 48 timmar”. Det här var i maj.

Övergången har sedan dragit ut på tiden på grund av att Zlatan fokuserat på EM under juni samt att han velat vänta till den 1:a juli för att få in en lojalitetsbonus från PSG. Överenskommelsen har varit att om svensken inte skriver på för en ny klubb innan kontraktet officiellt gått ut så får han en sista lukrativ avskedspresent från PSG på en ännu inte känd summa pengar.

ANNONS: Nu kan du lägga ett HELT riskfritt spel på EM i fotboll hos Expekt, upp till 1000 kronor.
Här hämtar du riskfria spelet där du får 1000 kronor tillbaka om du förlorar första spelet på valfri fotbollsmatch hos Expekt.

Just EM blev ingen framgångssaga för Zlatan. Sverige tog bara en poäng och gjorde bara ett mål (självmål) när man slutade sist i gruppen med Irland, Italien och Belgien. För Zlatans del blev det inga mål och ett blekt farväl på den internationella scenen. Inför den sista gruppspelsmatchen mot Belgien berättade landslagskaptenen att EM blir hans sista framträdande för Sverige. Enligt uppgifter hos GP ska det ha varit ett krav från Manchester United för att få ut så mycket som möjligt av 34-åringen.

Men nu är hela transfersagan över och det är dags för nytt land, ny liga och ny klubb. Zlatan kommer återförenas med José Mourinho, tränaren som han fick en fin relation med i Inter 2008/09, och uppdraget är enkelt: gör Manchester United till en storklubb igen.

I dagarna blev det även klart att United kommer till Sverige 30:e juli för en träningsmatch mot Galatasaray. Då kan Zlatan göra debut i den röda tröjan på hemmaplan.

LÄS MER: Här är Zlatans snyggaste mål i landslagskarriären.

Time to let the world know. My next destination is @manchesterunited #iamcoming

Ett foto publicerat av IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic)

ANNONS: Nu kan du lägga ett HELT riskfritt spel på EM i fotboll hos Expekt, upp till 1000 kronor.
Här hämtar du riskfria spelet där du får 1000 kronor tillbaka om du förlorar första spelet på valfri fotbollsmatch hos Expekt.

Gilla Sportbibeln om du också älskar fotboll.