6 saker som kommer hända när Mourinho tar över Manchester United.

6 saker som kommer hända när Mourinho tar över Manchester United.

José Mourinho presenteras som ny tränare för Manchester United den här veckan. Det är den engelska presskåren helt överens om. Samtidigt har nuvarande tränaren Louis van Gaal bekräftat att allt är över för honom.

Det blir tronskift och det blir en helt ny maktordning när ”The Special One” kliver in på Old Trafford. Hur det nya Manchester United kommer att se ut i höst är ännu oklart men med Mourinho finns det vissa garantier. Här är sex givna saker som kommer att hända.

1. David de Gea stannar.
Målvaktsstjärnans framtid är det största orosmolnet för klubben. De Gea har varit Uniteds i särklass viktigaste spelare senaste åren men var mycket nära en flytt till Real Madrid förra sommaren. Men med Mourinhos entré känns det givet att spanjoren stannar, allra främst för att Mourinho delar samma agent med de Gea (Jorge Mendes).

2. Juan Mata lämnar.
Den här är nog helt oundviklig. Juan Mata tvingades lämna Chelsea för Manchester United 2014 på grund av José Mourinho. Deras relation har nog inte blivit särskilt bättre sedan dess, även om Mata blivit en viktig poängproducerare för United.

3. Zlatan Ibrahimovic kommer.
”Ibra” gjorde sin sista match för PSG i lördags. Spekulationerna är redan i full gång men det mesta pekar mot Manchester United. Den anda anledningen stavas José Mourinho. De hade en underbar säsong i Inter tillsammans och ett speciellt band skapades. Sedan dess har duon hållit kontakten och båda har nog längtat efter en återträff.

4. Ungdomarna får det tufft.
Det stora glädjeämnet för Manchester United under Louis van Gaal den här säsongen har varit framfarten av unga spelare. När framgångarna uteblivit har fansen ändå kunnat njuta av främst Marcus Rashfords otroliga säsong. Men Mourinho är inte direkt känd för att släppa fram unga talanger från sina tidigare tränaruppdrag. Han jobbar främst med färdiga stjärnor.

5. Det blir inte roligare fotboll.
Louis van Gaal cementerade verkligen stämpeln ”tråkfotboll” på sitt United. Målsnålhet och stort bolllinhav hamnade i fokus och där allt handlade om att kontrollera och stänga matcher. Det blir heller inte champagnefotboll med Mourinho, för den mannen är en mästare på att vinna matcher men inte känd för att bjuda på det där extra.

6. United vinner Premier League.
José Mourinho garanterar ligatitlar. Portugisen är född till att vinna ligor och har gjort det i alla sina tidigare klubbar. Men det kommer till ett pris också. Mourinho blir inte långvarig efter att han vunnit ligatiteln. United vet vad de har gett sig in på här, men nu gör de allt för att vinna Premier League igen.

Gilla Sportbibeln om du också älskar Premier League.