Mourinhos 6 bästa citat om favoritspelaren Zlatan.

Demontränaren José Mourinho är på väg att ta över storsatsande Manchester United. Och det ser ut som att första värvningen blir en gammal god vän till portugisen. Zlatan Ibrahimovic är på väg att återförenas med Mourinho efter lång tid utan varandra.

Duon har ända sedan tiden ihop i Inter pratat gott om varandra och det är allmänt känt att de har en speciell relation. Vi har listat 6 magiska citat som Mourinho använt för sin favoritspelare.

1. När Mourinho vägrade byta ut Zlatan, som jagade mål för att vinna Guldskon.
”Han var väldigt arg och upprörd när han kom fram till mig. Han skrek: ’Vi är mästare och jag har gjort mycket för att vi ska bli mästare, men nu hjälper ingen mig. Jag vill bytas ut.’ Men jag låtsades inte höra vad han sa och svarade: ’Va? Va? Vill du ha någonting att dricka, vill du ha vatten?’ Så jag kastade en vattenflaska till honom och sa: ’Här, drick lite och kör vidare.’ Några minuter senare gjorde han ett drömmål.”

2. När den allra finaste kärleksförklaringen kom.
”En spelare som gav mig så mycket som Ibra gjorde kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. Han gjorde enormt mycket för Inter och Inter gjorde mycket för honom. Jag gillar att träffa Ibra. Jag hälsar på honom varje gång jag får chansen och jag önskar honom all lycka – förutom när han spelar mot mig. Han är väldigt speciell, han är en av de bästa anfallarna i världen.”

3. När fel fotbollsspelare vann Ballon d’Or.
”Cristiano Ronaldo är en bra spelare men han är verkligen inte den bästa. Han förtjänade Ballon d’Or för att hans lag vann Champions League och Premier League. Men enligt mig är Ibrahimovic den bästa.”

4. När Mourinho tvingades sälja sin bästa kompis på planen.
”Inter hade två möjligheter, antingen säga till Ibrahimovic att vi inte säljer honom eller ta budet med Eto’o plus Hleb på lån samt 50 miljoner euro. För mig var det ett helt otroligt erbjudande, en affär som var värd 100 miljoner euro. Det var sommarens största affär. Det var värt det för att Eto’o var lika mycket värd som Zlatan.”

5. När Zlatan aldrig flyttade till Premier League…
”Jag tycker synd om honom när han avslutar sin karriär efter att ha spelat i de bästa länderna i Europa och vunnit de största titlarna men inte fått spela i den bästa ligan i världen och inte fått vinna den bästa ligan i världen. Det är synd.”

6. Det sista citat kommer från Zlatans mun. Men det är Mourinho i ett nötskal.
”Första gången han träffade min partner Helena så viskade han i hennes öra: ’Helena, du har endast ett uppdrag: Gör mat till Zlatan, låt honom sova, håll honom glad.’”

 
Gilla Sportbibeln om du också älskar Zlatan Ibrahimovic.