Fotbollsvärlden backar Sverige: ”Skandalöst domslut”.

exp

Sverige är ute ur EM 2016. I den sista gruppspelsmatchen föll det blågula hoppet efter ett sent 0-1-mål från Belgien. Men allt kunde ha blivit så mycket annorlunda och Zlatan Ibrahimovic kunde – och borde – ha blivit matchhjälte i sin allra sista landskamp

I den 63:e minuten lyckades Marcus Berg få fram bollen till Zlatan i straffområdet, som sedan akrobatiskt sköt in bollen i mål till 1-0. Men domaren Felix Brych ville annat och blåste av spelet för hög spark på Berg.

ANNONS: Nu kan du lägga ett HELT riskfritt på valfri EM-match.
Här hämtar du riskfria spelet där du får 1000 kronor tillbaka om du förlorar första spelet på valfri fotbollsmatch hos Expekt.

Ett beslut som skickade Sverige rakt ut ur EM och väckte ilska i hela fotbollsvärlden.
”Det är oklart varför det blev bortdömt. Det var inte offside och det är tveksamt om Berg hade foten högt mot Alderweireld, det såg mer ut som ett lågt huvud”, skriver engelska The Guardian.

Engelska tidningen Metro håller med.
”Försvararen hade huvudet väldigt lågt och Ibrahimovic blev bestulen på en chans att bli frälsare i sin sista match i landslaget”, skriver tidningen.

Allra hårdast reagerar man i grannlandet Norge.
– Det var ett skandalöst domslut. Det kunde ha ändrat matchbilden helt, säger NRK:s expert Lise Klaveness.

Men hemma i domarens hemland Tyskland är det andra ord. Där hyllar man Felix Brychs insats.
”40-åringen gjorde under onsdagskvällen en oklanderlig insats. Bryce gjorde inte ett enda allvarligt misstag”, skriver tidningen Bild och fortsätter:
”Beslutet att döma bort Zlatan Ibrahimovic mål var rätt. Brych kommer säkert att vara med på nytt och döma fram till åtminstone semifinalen”.

LÄS MER: Frågan som får de svenska fansen att bli riktigt nervösa.

ZlatanIbrahimovicbestulen

Foto: Bildbyrån.

ANNONS: Nu kan du lägga ett HELT riskfritt på valfri EM-match.
Här hämtar du riskfria spelet där du får 1000 kronor tillbaka om du förlorar första spelet på valfri fotbollsmatch hos Expekt.

Gilla Sportbibeln om du vill följa fotbolls-EM på bäst sätt.