Barcelona i blåsväder – försöker ”stjäla” 10-årige talangen

Den 10-årige Grêmio-spelaren Emanuel Ferreira var nyligen på besök hos Barcelona.
Än har han inte återvänt och det har fått den brasilianska klubben att rasa mot Barcelona som man hävdar försöker ”sno” deras supertalang.

Emanuel Ferreira är bara tio år gammal men redan en eftertraktad spelare bland de europeiska storklubbarna. Han och hans pappa blev nyligen inbjudna till Barcelona för något som enligt brasilianska Globoesporte beskrevs som ett ”studiebesök”.

Efter att ha besökt klubben och bland annat ha fotats med idolerna Lionel Messi och Luis Suárez var tanken att han skulle återvända till Grêmio och Brasilien. Det har inte han inte gjort och Grêmio påstår nu att han är kvar i Barcelona. Som om inte det vore nog har hans pappa, som var anställd av Grêmio som säkerhetsvakt, plötstligt sagt upp sig.

Grêmio hotar nu med att anmäla Barcelona till Fifa.
– Emanuel tillhör Grêmio, men har blivit lockad till att stanna i Barcelona. De tog honom från oss och han har inte kommit tillbaka. Och nu har hans pappa sagt upp sig… Barcelona har gjort såhär förut och de har ju redan blivit straffade (av Fifa) en gång tidigare, säger Nestor Hein, juridiskt ansvarig hos Grêmio till Globoesporte.

Barcelona förnekar i ett uttalande till den spanska tidningen AS alla anklagelser.
– Pojken var här och gjorde några träningar med oss. Det var allt. Barcelona har inga avsikter att ”värva honom”.

Barcelona har en gång tidigare bestraffats av Fifa med ett värvningsförbud för att ha värvat spelare som är under 18 år. Något som är förbjudet enligt Fifas regelverk.

LÄS MER: 10 gånger Barcelona förtjänat smeknamnet ”Uefalona”.