Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Domen efter skandalen: Maskerade HIF-fansen får maxstraff

20 HIF-fans stormade planen efter Helsingborgs kvalförlust. I dag står det klart att fem personer identifierats och får maxstraff, vilket innebär två års avstängning.

Det var runt ett 20-tal personer som tog sig in på planen efter Helsingborgs kvalförlust mot Halmstad i helgen. En del av dem gav sig på Jordan Larsson och en del andra siktade in sig på tränaren Henrik Larsson. Det hela blev till en skandal som skakat fotbolls-Sverige sedan dess.

Både Zlatan Ibrahimovic och Glenn Hysén har uttalat sig om det hemska och hela landet har enat sig för att få bort de mörka krafterna från svensk fotboll. Samtidigt har arbetet att identifiera de maskerade männen gått snabbt.

I dag kom det senaste beskedet med en dom som ger fem av planstormarna maxstraff. Helsingborgs IF väljer att stänga av supportrarna så länge som de får göra, det vill säga två års avstängning.
– Deras agerande är så allvarligt och skadligt för vår förening att styrelsen kommer att stänga av dem i 2 år vilket är maxlängden för arrangörsavstängningar. Vi vill betona att dessa individer inte är supportrar till Helsingborgs IF, säger ordföranden Sten-Åke Tjärnlund i ett pressmeddelande.

Helsingborg är heller inte nöjda där och lovar ännu fler avstängningar om de lyckas identifiera fler av de maskerade männen.

LÄS MER: Här är avgörande detaljerna som kan fria Henrik Larsson.

 

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.