Nu går Zlatan in och backar Henke efter bråket: ”Han har mig”

Henrik Larsson behöver inte oroa sig för ilskan i Helsingborg. Det menar Sveriges största fotbollsspelare som nu ställer sig bakom sin vän.
– Han har mig så han behöver inte oroa sig, säger Zlatan Ibrahimovic.

Det är skandalen som fortfarande skakar svensk fotboll. Det stora missnöjet i Helsingborg efter kvalförlusten mot Halmstad som väckte så starka reaktioner att maskerade män tog sig in på planen och gav sig på Jordan Larsson. Tränaren, och pappan, Henrik Larsson svarade med att vända sig mot fansen.

Nu väljer Zlatan Ibrahimovic att ställa sig bakom sin förra landslagskollega.
– Han har mig bakom sig så han behöver inte oroa sig, säger Zlatan på presskonferensen efter måndagskvällens Fotbollsgalan.

Zlatan var på plats i Sverige för att ta emot pris som Årets forward och Guldbollen men passade då på att ge sin syn på hela den infekterade händelsen.
– Jag såg litegrann av det som hände och har snackat med honom. Jag vet inte allt men det som händer ska inte få hända. Speciellt inte i Sverige och på den här nivån, säger Zlatan på presskonferensen.
– De ska inte ens vara på en arena. De kan göra upp mot varandra i en oktagon, en-mot-en.

Trots sin förundran över säkerheten så tror Zlatan ändå att det här bara kommer att göra Henke Larsson starkare på sikt.
– Jag känner Henke och han hade ingen avsikt att åka ur. Han har gott om självförtroende och han kommer fortsätta till han vinner, säger Zlatan.

LÄS MER: Kolla in siffrorna som visar Zlatans storhet i England.

Se Zlatans presskonferens efter Fotbollsgalan här:

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.