Skandalscener på Olympia – maskerade fans till attack mot Jordan Larsson

Helsingborg åkte ur allsvenskan efter förlust hemma mot Halmstad. Då tog sig maskerade supportrar ner på planen och gick till attack mot Jordan Larsson.
– Det är scener som inte alls hör hemma här. Det är riktigt illa, säger HIF:s ordförande Mats-Ola Schulze till C More efter matchen.

Helsingborg var på väg mot nytt kontrakt i allsvenskan när Halmstad vände på matchen med två mål under de sista minuterna. Därmed spelar skånelaget i Superettan nästa säsong – och efter slutsignalen utspelade sig skandalscener på Olympia.

Enligt Helsingborgs Dagblads utsända på plats ska 50-100 personer, vissa maskerade, tagit sig in på planen för att visa sitt missnöje. Flera av dem gick fram till Jordan Larsson efter slutsignalen och slet i hans tröja. Larsson ska även ha fått motta ett knytnäveslag.

Flera Helsingborgsledare fick gå emellan och hålla tillbaka en upprörd Larsson som senare lämnade planen till resterande publikens applåder.

Samtidigt var tränare Henrik Larsson framme vid ståplatsläktaren för att lugna de ilskna supportrarna som även kastat in bengaler och stolar. Efter matchen var ”Henke” rejält förbannad och konstaterade att han inte hade backat undan om supportrarna kommit emot honom.
– Jag är 45 år, jag bor och verkar här i stan. Jag får se mig om över axeln lite mer framöver och se till att inte gå ensam på stan. Vill de (huliganerna) komma får de komma. Vi har många hundar hemma. Det löser sig. Jag har bra kompisar också. Vi får skicka Jordan på semester, säger han till Expressen.

På Olympia har polisen valt att höja säkerheten genom att låsa flertalet dörrar i arenan för att skydda spelarna. Enligt HD.se pågår det även stenkastning mot spelaringången.

LÄS MER: Här tar Patrik Andersson ut de 11 bästa han spelat med

Se skandalscenerna här:

https://www.youtube.com/watch?v=f9EVIpqvSg4

 

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.