Kolla in siffrorna som visar Zlatans storhet i England

Att Zlatan Ibrahimovic är omåttligt populär i Sverige råder det ingen tvekan om. Men nu visar en ny undersökning att svensken är oerhört älskad i England också.

Zlatan Ibrahimovic är Sveriges främsta fotbollsspelare genom tiderna och kan i kväll vinna Guldbollen för 11:e gången. Men det är inte bara i Sverige som man älskar sin ”Ibra”.

Länge var svensken kritiserad och hånad i England men de vindarna tycks ha förändrats helt sedan flytten till Manchester United i somras. Nu är Zlatan en av de mest populära fotbollsspelarna i England, enligt en ny undersökning av TNS-Sifo genomförd på uppdrag av Betsafe.

Drygt 1200 människor i olika åldrar har fått representera Storbritanniens befolkning och svarat på frågan om vilken utländsk fotbollsspelare man gillar bäst i Premier League. Bland idel stora namn glider Zlatan in i toppen.
– Zlatan har alltid tagit stor plats i alla lag och ligor han varit i. Att han är mer populär än lagkollegan tillika världens dyraste fotbollsspelare genom tiderna, Paul Pogba, säger en hel del om hans varumärkesstyrka, säger Alex Zachrisson hos Betsafe.

Se här nedan hur de utvalda personerna röstade.

Vem är din favorit bland utländska spelare i Premier League:

  1. Sergio Aguero                            6%
  2. Zlatan Ibrahimovic                   5%
  3. Philippe Coutinho                       5%
  4. Diego Costa                               4%
  5. Alexi Sanchez                            4%
  6. Kevin de Bruyne                        4%
  7. Paul Pogba                                3%
  8. Roman Lukaku                          2%
  9. Riyad Mahrez                            2%

https://youtu.be/WeYR2FWpZ74

 

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.