Här är målet som Zlatan aldrig glömmer: ”Åkte hem för att se det från alla vinklar”

.

Cykelsparken mot England, klacken mot Italien eller kanske bomben mot Anderlecht?
Zlatan Ibrahimovic har gjort så många makalösa mål i karriären att det är svårt att ta ut det häftigaste.
Men den här baljan, som kom i dag för sju år sedan, är utan tvekan med på topplistan.

Inför mötet med Bastia i dag för sex år sedan hade Zlatan Ibrahimovic känning i ett knä. Det var inte alls säkert att han skulle starta matchen.

Spelade ändå

Men till slut bestämdes det att svensken skulle vara med i startelvan. Och om ”Ibra” gjorde det här målet med ont i knäet, så blir prestationen ÄNNU galnare…

130818, Fotboll, Franska ligan, PSG – Ajaccio: Zlatan IBRAHIMOVIC – 18.08.2013 – Paris Saint Germain / Ajaccio – 2eme journee de Ligue 1
Photo: Amandine Noel / Icon Sport
© Bildbyrån – COP 75 – SWEDEN ONLY

Det dröjde bara tio minuter innan Zlatan slog till. Gör man, säg, en topp tio-lista över superanfallarens mål i karriären, så måste det här finnas med. Visst håller ni med?

Zlatan var, otroligt nog, rätt försiktig med kommentarer kring målet direkt efter matchen. ”Jag vet inte, jag måste se det först innan jag kan säga något”, sa han.

”Skön känsla”

Men så gick det några timmar och till slut kommenterade Ibrahimovic målet i appen ”Zlatan Unplugged”, som på den tiden var hans favoritsätt att kommunicera med omvärlden.
– Efter matchen åkte jag hem för att se målet från alla vinklar. Skön känsla. Alla mål är viktiga men det är sådana här mål man minns, sa han.

130727 Paris Saint-Germans Zlatan Ibrahimovic med bollen under matchen mellan Real Madrid och Paris Saint-Germain 27 juli 2013 i Göteborg.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57214

Visst minns man det här målet och visst kan man se det precis hur många gånger som helst.

Herrejäklar.


Få våra nyhetsbrev!