Här är avgörande detaljerna som kan fria Henke Larsson från straff

Jordan Larsson attackerades av maskerade Helsingborgssupportrar. Då agerade tränaren, och pappan, Henrik Larsson mot fansen och riskerar att straffas för det. Men nu kan Henke räddas – av en motståndarspelare, enligt SportExpressen.

Det är skandalen som hela sport-Sverige pratar om. Söndagens kvalmöte mellan Helsingborg och Halmstad som slutade på värsta möjliga sätt. Efter Helsingborgs förlust på hemmaplan tog sig ilskna, maskerade HIF-supportrar in på planen och gick till attack mot Jordan Larsson.

Henrik Larsson, tränare och pappa, svarade med att konfrontera fansen med ett kroppsspråk som visade att han var redo att försvara sin son. Det resulterade i att Henke blev anmäld till förbundet. Ett beslut som gjorde folk tokiga. Både Zlatan Ibrahimovic och Glenn Hysén har gått ut i media för att backa Henrik Larsson i den märkliga anmälan.

Men nu kan Larsson frias tack vare domen mot Tobias Sana tidigare under säsongen, enligt SportExpressen. Då reagerade Sana på ett knallskott inkastat mot honom genom att kasta tillbaka en hörnflagga mot fansen. Där tog man hänsyn till de särskilda omständigheterna och såg inte aktionen som en enskild händelse. Sana blev kraftigt provocerad och därför straffades han inte för sin handling.

Samma resultat blev det när en supporter attackerade Östersundsmålvakten Aly Keita i Jönköping. Då tog man också hänsyn till omständigheterna när spelarna Fouad Bachirou och Alhaji Gero inte blev straffade för att ha riktat spark och slag mot supportern som tog sig in på planen.

Därför bör Henrik Larssons självförsvar mot de maskerade männen bedömas på samma sätt, utifrån de särskilda omständigheterna. Det återstår att se vad riksombud Artur Ogelid beslutar, han avgör om anmälan går vidare till Disciplinnämnden eller inte.

LÄS MER: Skandalscener på Olympia – maskerade fans till attack mot Jordan Larsson.

https://youtu.be/f9EVIpqvSg4

 

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.