Glenn Hyséns ilska – efter nya beskedet om Henrik Larsson

Henrik Larsson anmäldes till följd av skandalscenerna på Olympia vilket har lett till många upprörda känslor bland supportrar, politiker och experter. Nu uttalar sig fotbollsprofilen Glenn Hysén om det som inträffade – och han är riktigt förbannad.

Det var efter kvalmatchen på Olympia som Helsingborg förlorade mot Halmstad som maskerade män gick in på planen för att visa sin besvikelse. Flertalet attackerade 19-åriga Jordan Larsson, drog av honom tröjan och måttade slag mot magen. Samtidigt valde pappa tillika tränaren Henrik Larsson att inta försvarsställning mot de maskerade männen, men i efterhand har han nu anmälts till Svenska Fotbollförbundet på grund av hans agerande. Det får profilen och den före detta landslagsspelaren Glenn Hysén att se rött.
– Jag blir helt tokig. Det är fan sällan jag blir så här jävla irriterad alltså, säger han till GT.

Han menar att Henrik Larsson gjorde rätt och att tränaren inte bara kunde stå kvar utan att försvara sig. Samtidigt konstaterar han att han troligen gjort samma sak som Henrik Larsson gjorde. Helsingborg kan räkna med dryga böter på grund av den bristande säkerheten. Även det är någonting som Hysén menar är fel.
– Det är för jävligt. Hur ska de kunna skydda sig om en idiot bestämt sig för att ta sig in på planen? Det går inte om det är 15 000 på läktarna. Vad ska klubben göra – sätta upp fem meter höga staket runt planen, säger Hysén och fortsätter:
– Jag har sagt det tusen gånger, men det måste till tuffare straff. Det måste svida rejält. Springer du in på planen – då åker du in i fängelse i ett år. Så är det inte i dag, men så borde det vara, säger han till GT.

LÄS MER: Nu går Zlatan in och backar Henke efter bråket: ”Han har mig”

Se skandalscenerna efter kvalmatchen här:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=f9EVIpqvSg4
 

Gilla Sportbibeln Fotboll om du också är en riktig fotbollsnörd