Matchserien mellan Pittsburgh Penguins och Washington Capitals bjuder inte bara på fartfylld, underhållande hockey. Det smäller ofta och det är inte alltid schyssta tacklingar som delas ut. I går blev Washingtons Brooks Orpik avstängd i tre matcher för en tackling på Olli Määttä.
I natt var det Pittsburghs stjärnback Kris Letang som gjorde så här mot Washingtons svensk Marcus Johansson.

Johansson lämnade isen efter tacklingen, men återkom till den andra perioden. Letang fick två minuters utvisning, men debatten om en han ska bli avstängd är redan i gång. Nej, det är inte den fulaste tacklingen vi har sett på en hockeyplan, men med tanke på Orpiks straff kan NHL bestämma sig för att markera.

Matchen? Den vann Pittsburgh med 3-2 och laget har nu 2-1 i matcher. Målvakten Matt Murray storspelade, gjorde 47 räddningar och Carl Hagelin satte 3-0-målet.

Matchens delikatess var annars det här makalösa skottet av Alexander Ovechkin. Murray i Pittsburgh hinner knappt reagera.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.