Färjestad fullbordade drömveckan – slog Leksand på hemmais

Tre segrar på fem dagar. I dag fullbordade Färjestad sin segervecka med att ta fjärde raka segern när Leksand besegrades på hemmais med 5-2.
– Välförtjänt, säger Joel Eriksson Ek till C More.

Färjestad har blandat och gett under säsongen. Efter att ha huserat i den nedre delen av tabellen har laget ryckt upp sig efter jul och kom inför kvällens match mot Leksand med tre raka segrar på fem dagar. Hemma i Löfbergs Arena inledde laget starkt mot ett bitvist passivt Leksand men fick nöja sig med 1-1 efter den första perioden.

I mittakten tog Färjestad ett fast grepp om matchen, trots flera gyllene lägen från Leksand att ta ledningen. John Persson och Joakim Nygård såg till att ge Färjestad en tvåmålsledning, och i den tredje perioden satte Joel Eriksson Ek snyggt 4-1 bakom Henrik Haukeland i Leksands-målet. Slutresultatet skrevs till 5-2 efter att Magnus Nygren gjort sitt andra mål i matchen i tom kasse.

Därmed tog Färjestad sin fjärde seger under den gångna veckan och ligger nu på samma poäng som Brynäs på sjätteplatsen. Leksand åkte på sin femte raka förlust och parkerar fortsatt på nästjumboplatsen.
– Vi jobbar på bra och skapar många lägen. Det var välförtjänt, säger Färjestads Joel Eriksson Ek till C More efter matchen.

Matchfakta: Färjestad – Leksand 5–2 (1-1, 2-0, 2-0)

Första perioden: 1–0 (08.35) Magnus Nygren (Marcus Nilsson, Joel Eriksson Ek), 1–1 (11.47) Oskar Lang (Martin Karlsson, Jesper Ollas) spel fem mot fyra.
Andra perioden: 2–1 (03.05) John Persson (Linus Persson), 3–1 (12.32) Joakim Nygård (Alexander Johansson, Johan Ryno).
Tredje perioden: 4–1 (06.30) Joel Eriksson Ek (Mikael Wikstrand, Marcus Nilsson), 4–2 (11.12) Johan Olofsson (Benjamin Youds, Mattias Ritola), 5–2 (19.54) Magnus Nygren, spel sex mot fem.
Skott: 35–21 (14-5, 9-9, 12-7
Utv. Färjestad: 4×2  Leksand: 5×2

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.