Leo Borgs underbara ord efter uttåget i Nordea Open – nådde otroligt mäktig milstolpe: ”Det här bevisar…”

Leo Borgs underbara ord efter uttåget i Nordea Open – nådde otroligt mäktig milstolpe: ”Det här bevisar…”

Leo Borg är utslagen ur Nordea Open.
Men svensken gläds ändå åt sin livs första seger på ATP-touren – och bryter definitivt inte ihop.
– Det här visar att jag kan spela bra tennis, säger 20-åringen till Aftonbladet.

Stortalangen Leo Borg, 20, var inte direkt favorit i den första rundan av Nordea Open. Där ställdes han mot stentufft motstånd direkt i form av Elias Ymer. Men Borg bjöd på en jätteskräll då han tog karriärens första seger på ATP-touren, och skickade Ymer ur turneringen.

Stora milstolpen

Det var inte direkt lättare motstånd som väntade i den andra rundan av turneringen, i form av 113-rankade Federico Coria. Borg gick dock in med självförtroende, och bjöd verkligen på en match i den första rundan. Men Coria vände och tog hem första set, och skapade sig sedan en rejäl lucka i det andra.

230719 Leo Borg, Sverige deppar under dag 3 av ATP Nordea Open den 19 juli 2023 i Båstad. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

Det andra setet blev kraftigt försenat på grund av ett regnoväder, och efter det kunde Borg aldrig svara. Coria vann matchen, Borg har spelat färdigt – men han kan ändå ta med sig en enorm milstolpe. Redan som 20-åring har han nu vunnit sin första seger i en ATP-tävling, och även om han föll kort mot den rutinerade argentinaren Coria, så har han visat att han kan mäta sig med spelare med betydligt högre ranking än han själv.

LÄS MER: Ikonen Jonas Björkman bryter tystnaden om Mikael Ymer – hårda kritiken efter domen: ”Det är bara han som…”

Borgs fina ord

Och efteråt var han nöjd med särskilt stödet som han känt under tävlingen i Båstad.

– Publiken var fantastisk, jag fick ett väldigt fint stöd. Ett extra tack till dem som stannade kvar till efter regnuppehållet, det betydde extra mycket. Jag tar min första ATP-seger och spelade väldigt bra tennis. Så jag får väl vara nöjd med veckan, men samtidigt inte, säger han till Aftonbladet.

230719 Leo Borg, Sverige, deppar under dag 3 av ATP Nordea Open den 19 juli 2023 i Båstad. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

Borg menar att han nu känner att han både kan och vill mer, och att självförtroendet fått sig en rejäl sväng uppåt.

– Jag vill mer och jag kan mer. Men jag tar med mig mycket positiva grejer. Det här blev en boost.

LÄS MER: Expertens jättekritik mot Mikael Ymer – rasar efter stenhårda dopningsbeskedet: ”Totalt respektlöst”