Lasse Granqvist ryter ifrån och sätter ned foten – rasar efter världsstjärnans ord om Ymer: ”Förkastligt”

Lasse Granqvist ryter ifrån och sätter ned foten – rasar efter världsstjärnans ord om Ymer: ”Förkastligt”

Världsstjärnan Casper Ruud försvarade Mikael Ymer.
Det får tv-profilerna Lasse Granqvist och Tommy Åström att se rött.
– Förkastligt, säger Granqvist.
– Det är hemskt, säger Åström.

Diskussionerna och uttalandena har varit många om Mikael Ymer de senaste dagarna, efter beskedet som chockat tennisvärlden. Under 2021 missade Ymer med sin vistelserapportering vid tre tillfällen, vilket bryter mot de antidopningsregler som finns, och han stängs nu av i hela 18 månader från all tennis.

Rasar mot världsstjärnan

Många har varit kritiska mot Ymer, och menat att det är rent slarv. Men vissa har också ridit ut till hans försvar. Däribland den norske superstjärnan Casper Ruud, rankad fyra i världen.

– Det kan ibland kännas att man lever som en fånge, om man inte är där den timmen där man testas då är man i trubbel, sa han.

230703 Mikael Ymer of Sweden competes in a first round singles tennis match during day 1 of Wimbledon on July 3, 2023 in London. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Men nu sågas Ruud rejält för sina uttalanden. I podcasten Sporthuset går tv-profilerna Lasse Granqvist och Tommy Åström, på C More respektive Discovery, till rejäl attack mot norrmannen Ruud.

– Casper Ruud. Vi får ses på Karl Johan så får vi snacka om det här. Det är en tävlingsförutsättning att du underkastar dig regelverket. Om du inte orkar med det här, då kan du inte vara med i tävlingen. Så det är ingenting att tycka någonting om. Utan det är en grundförutsättning, säger Lasse Granqvist i podden, enligt Expressen.

LÄS MER: Ikonen Jonas Björkman bryter tystnaden om Mikael Ymer – hårda kritiken efter domen: ”Det är bara han som…”

“Är förkastligt”

Ruud var även kritisk mot att tennisförbundet inte skyddat Ymer mer, någonting Granqvist inte alls köper.

– Grundförutsättningen att de ska vara skyddade på något sätt, att ett förbund ska agera för att skydda spelarna – det är ett förkastligt resonemang Casper, det är ett förkastligt resonemang.

Lasse Granqvist, fotboll
180812 Cmore:s Lars Granqvist under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AIK och Elfsborg den 12 augusti 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Även Tommy Åström ryter ifrån ordentligt och menar att det inte på något sätt är synd om de välbetalda tennisspelarna.

– Denna mång-mång-mång-mångmiljonär. Som har en stab av ledare runt sig, som tycker att det är så tufft att få ordning på det här schemat. Det är hemskt helt enkelt. Hade jag haft en papperskorg, jag tog inte med den hit till Clarion Sign där vi spelar in, då hade Casper Ruud hamnat rakt ner i den. För jag menar, hur kan man veta att Ymer inte medvetet har undvikit de här testerna? Det kan ju vara så också. Det är ju därför systemet finns, säger han.

LÄS MER: Leo Borgs underbara ord efter uttåget i Nordea Open – nådde otroligt mäktig milstolpe: ”Det här bevisar…”