BOMBEN: Tennisstjärnan Mikael Ymer stängs av från all tennis i 18 månader – berättar själv: ”Orättvist”

BOMBEN: Tennisstjärnan Mikael Ymer stängs av från all tennis i 18 månader – berättar själv: ”Orättvist”

Mikael Ymer stängs av från all tennis i 18 månader.
Det meddelar han själv på Twitter.
”Det är orättvist”, skriver han.

Mikael Ymer slog för första gången i karriären en topp 10-rankad spelare i Wimbledon tidigare under månaden. Det var ett stort steg framåt för svenske stjärnan, som i år har klättrat enormt på världsrankingen. Men nu kommer ett enormt bakslag.

Stenhårda straffet

På sin Twitter meddelar Ymer att han stängs av i 18(!) månader från all professionell tennis, efter att ha brutit mot antidopningsregler. Ymer skriver att han i januari förra året fick meddelat att han missat tre dopningstester under en tolvmånaders-period, vilket går emot ITF:s antidoping-regler.

230703 Mikael Ymer of Sweden after a first round singles tennis match during day 1 of Wimbledon on July 3, 2023 in London. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Han ska ha överklagat beslutet och dessutom blivit friad av en oberoende jury. Men ITF, internationella tennisförbundet, överklagade juryns utlåtande och fick rätt. Det leder nu till en 18 månader lång avstängning från professionell tennis.

”Detta trots att jag aldrig använt, eller blivit anklagad för, att ha använt illegala supstanser”, skriver Ymer.

LÄS MER: Mikael Ymer toksågas efter nya attacken mot Mats Wilander – alla säger nu samma sak: ”Det finns få som…”

“Orättvist”

Ymer skriver att han är besviken över beskedet, och att den tredje dopningsöverträdelsen inte borde räknas.

”Då jag redan blivit rentvådd, och att att jag helhjärtat står fast vid att en tredje överträdelse skett, anser jag att deras beslut är orättvist. Dessutom så har jag svårt att ta in att 18 månader är ett rättvist straff”, skriver han.

230204 Mikael Ymer of Sweden during a press conference following the Davis Cup qualifier between Sweden and Bosnia and Herzegovina on February 3, 2023 in Stockholm. Photo: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

Ymer skriver vidare.

”Jag förstår att reglerna finns för att värda integriteten i vår sport, och att de finns av en anledning. Men jag anser att jag inte brutit mot reglerna, och mitt samvete är rent med Gud som mitt vittne”.

LÄS MER: Elias Ymer bryter tystnaden om brorsan Mikael – orden efter attacken mot ikonerna: ”Jag är glad för…”