Mikael Ymer toksågas efter nya attacken mot Mats Wilander – alla säger nu samma sak: ”Det finns få som…”

Mikael Ymer toksågas efter nya attacken mot Mats Wilander – alla säger nu samma sak: ”Det finns få som…”

Mikael Ymer går till en ny attack mot ikoner som Mats Wilander.
Det får svenska folket att se rött.
Kritiken haglar nu in mot den svenske stjärnan.

Mikael Ymer skrällde sig vidare till den tredje omgången av Wimbledon, men där tog resan slut i årets upplaga av turneringen för svensken, som ändå hade massa positivt att se tillbaka på. Det var första gången Ymer tog sig så långt i den anrika tävlingen, och det var dessutom första gången han besegrade en spelare rankad topp tio i världen.

Ymers attack

Men nu haglar återigen kritikerstormen mot Ymer, efter en oväntad attack mot två svenska legendarer. Allt grundar sig i att Ymer valt att tacka nej till Nordea Open i Båstad, som startar nästa vecka. Ymer som Sverige-etta ska ha blivit erbjuden ”extremt mycket pengar” för att spela på hemmaplan, men trots detta tackade han nej.

– Det stämmer att Båstad erbjöd mig extremt mycket pengar i år. Jag blev chockad när jag såg checken men min röst och integritet är inte till salu. Christer Hult (vd) och hans team kan stoppa upp deras pengar i stjärten. Gud är störst, sa han.

230204 Mikael Ymer of Sweden during a press conference following the Davis Cup qualifier between Sweden and Bosnia and Herzegovina on February 3, 2023 in Stockholm. Photo: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

Uttalandet fick ikonerna Kent Carlsson och Mats Wilander att reagera. Carlsson uppmanade svensk tennis att helt bryta med Ymer, och även porta honom från Davis Cup-laget. Wilander, å andra sidan, menade att Ymer bör spela Swedish Open, som etta i svensk tennis. Och uttalandena har inte gått Ymer obemärkt förbi. I samband med Wimbledon går Ymer till en uppmärksammad attack mot både Wilander och Carlsson.

– Kent är en pjäs. Han är en bonde i ett schackbräde som vill tillfredsställa Christer Hult och hans team. Så fort det blir något om mig blir det så att Kent tänker: ”Oh, nu kan jag få en förstasida i tidningen så jag kan vara Team Hult och få en badge (ackreditering) i Båstad och fortfarande vara relevant.” Kent sprang till media förra året när jag gjorde mitt Zlatan-uttalande, säger Mikael Ymer enligt Tennisportalen.

LÄS MER: Föräldrarnas geniala knep mot Björn Borg – med ett enkelt hot blev svensken en av världens bästa: ”Han var hopplös”

Sågas nu

Han gick dessutom till hårt angrepp mot Mats Wilander, och särskilt uttalandet om att Ymer har blivit så bra tack vare vad han, och andra, gjort för svensk tennis tidigare.

– Han pratar om att han har öppnat en väg, om det inte vore för honom hade nästa generation tennisspelare i Sverige inte existerat. Jag håller inte med alls. Titta bara på hur vi har det nu med alla sociala medier och man kan studera vem som helst, när som helst. Djokovic har betytt tusen gånger mer för mig än vad Mats någonsin har gjort och någonsin kommer göra eftersom Djokovic inte är en sellout, säger Ymer.

170721 Tennis, Träning, Mats Willenhag och Mats Wilander den 21 juli 2017. Foto: Arne Forsell / BILDBYRÅN

Men det är generellt inte så stort stöd för Ymers nya uttalanden. De uppmärksammade citaten fick många att se rött, och på sociala medier haglar nu kritiken mot Ymer in, då många menar att han beter sig respektlöst mot stora, svenska idrottsmän.

”Finns få, kanske den enda, svenska idrottspersonen där man hejar på motståndarna varje match”, skriver en användare på Twitter.

Även den norska tennis-kommentatorn Christer Francke reagerar.

”Mikael Ymer slog en svag Taylor Fritz i andrarundan. Ändå är hans tennis förfärligt mycket bättre än hans uppträdande på och utanför banan”, skriver han.

Flera var även snabba på att peka ut att Ymer inte hade haft en suck mot de svenska ikonerna Carlsson och Wilander.

”I januari 1988 så hade MikaelYmer (med sin bästa ranking någonsin) var tionde bästa svensk på världsrankingen. Han bör därför lära sig ödmjukhet”, skriver en användare.

LÄS MER: Björn Borgs ärliga bekännelse om sonen Leo Borg – därför ville inte ikonen att han skulle spela tennis