Björn Borgs ärliga bekännelse om sonen Leo Borg – därför ville inte ikonen att han skulle spela tennis

Björn Borgs ärliga bekännelse om sonen Leo Borg – därför ville inte ikonen att han skulle spela tennis

Björn Borg är en av svensk idrotts allra största ikoner.
Nu avslöjar legendaren att han inte ville se sonen Leo Borg börja spela tennis.
– Jag hoppades att han skulle välja en annan sport, säger pappa Borg till SVT.

Det är få svenska idrottare som kan mäta sig med Björn Borgs otroliga meritlista och det stora avtryck som han satt. 66-åringen är inte bara en av Sveriges allra största ikoner utan även en av världens bästa tennisspelare genom tiderna.

Ikonen Björn Borg

Borg vann sammanlagt 63 singeltitlar varav fem raka Wimbledon och fyra raka Franska öppna. I samband med millenieskiftet utsågs tennisikonen även till ”Århundradets svenska idrottsman” av Svenska Idrottsakademin, före stora namn som Ingemar Stenmark och Ingemar Johansson.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Björn Borg, tennis
170717 Björn Borg under dag 2 av Swedish Open den 17 juli 2017 i Båstad. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178

Nu har sonen Leo Borg gått i pappas fotspår och slagit sig in på den stora tennisscenen. 19-åringen har spelat Davis Cup med Sverige under vintern och imponerade även i senaste upplagan av Stockholm Open.

LÄS MER: Föräldrarnas geniala knep mot Björn Borg – med ett enkelt hot blev svensken en av världens bästa: ”Han var hopplös”

Sonen Leo Borg

Borg den yngre var även den som klättrade mest av alla på världsrankingen under 2022 och är nu på plats 521 i tennisvärlden. Nu erkänner pappa Borg att han inte ens ville att sonen skulle börja med samma sport som han själv erövrat världen i.
– Jag hoppades att han skulle välja en annan sport. Först spelade han fotboll och han var väldigt bra på det. Men sedan ville han spela tennis och han bestämmer ju själv vad han vill göra, säger Björn Borg i en tv-intervju enligt SVT Sport.
– Han älskar tennis, hans hjärta klappar för tennis. Han är motiverad och han är bara 19 år, han har många år kvar framför sig.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Leo Borg, tennis
230202 Leo Borg of Sweden poses for a portrait during the Davis Cup draw between Sweden and Bosnia and Herzegovina on February 2, 2023 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0326

Pappan har också försökt hjälpa sonen med värdefulla tips – men då svarar oftast tonåringen med de mest oväntade orden.
– Ibland frågar jag min son om det är något han undrar över, jag säger: ”Om du har problem med något, så kan du alltid fråga mig”. Men då svarar min son: ”Du vet ingenting om tennis”. Haha, tack så mycket för den, säger Borg med ett skratt i intervjun.

LÄS MER: Björn Borg avslöjar nu varför vi aldrig kommer att se honom på TV igen – bortsett från ett enda undantag

Björn Borg vill vara tydlig med att han har fullt förtroende för sonen och att han är mycket seriös i sin tennissatsning.
– Jag och min fru stöttar honom till hundra procent. Han har sitt liv, sin tennis, sitt team och han trivs väldigt bra med det, säger han i tv-intervjun.

Hur bra tror du Leo Borg kan bli? Dela artikeln och säg din åsikt!