Elias Ymer bryter tystnaden om brorsan Mikael – orden efter attacken mot ikonerna: ”Jag är glad för…”

Mikael Ymer gjorde ett uppmärksammat utspel mot svenska tennisikoner.
Nu bryter brorsan Elias, även han tennisstjärna, tystnaden.
– Media fokuserar på helt fel saker, säger han.

Mikael Ymer har minst sagt varit i händelsernas centrum senaste tiden. Han tog sig till tredje omgången av Wimbledon efter att gjort en superinsats i den andra omgången, då han för första gången i karriären besegrade en topp 10-spelare.

Brodern bryter tystnaden

Men den svenska tennispubliken kommer inte få se honom spela på hemmaplan den här sommaren. Ymer nobbade Nordea Open, och har i efterhand kommit med flera utspel om såväl tävlingsledningen med Christer Hult i täten, men även mot tennisikonerna Kent Carlsson och Mats Wilander, som kritiserat Ymer för sina uttalanden.

– Kent är en pjäs. Han är en bonde i ett schackbräde som vill tillfredsställa Christer Hult och hans team, har Ymer bland annat sagt.

230203 Leo Borg, Elias Ymer and Mikael Ymer of Sweden at line up ahead of the Davis Cup qualifier between Sweden and Bosnia and Herzegovina on February 3, 2023 in Stockholm. Photo: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

En som dock spelar i Nordea Open är Mikaels bror Elias Ymer. Han går in i turneringen på tisdagen, mot Leo Borg, och bryter nu tystanden om sin brors uttalanden.

– Mikael har gått från plats 100 till 50 på en säsong som jag inte tycker att medierna lyfter någonting, man fokuserar på helt fel saker. Det är otroligt bra gjort, jag har stor respekt för honom. Jag är glad för hans skull, säger Elias Ymer till Expressen.

LÄS MER: Mikael Ymer toksågas efter nya attacken mot Mats Wilander – alla säger nu samma sak: ”Det finns få som…”

“Skriv om det istället”

Elias Ymer menar helt enkelt att media borde fokusera mer positivt kring det Mikael faktiskt gör på tennisbanan, och för svensk tennis.

– Att klättra femtio platser på en säsong är riktigt bra och det borde medierna skriva mer om det i stället. Han har haft ett helt fantastiskt år och ger mig tips hela tiden och kommer säkert att ge mig flera tips inför min match mot Leo (Borg), säger Ymer.

220305 Mikael Ymer and Elias Ymer of Sweden celebrate after winning the Davis Cup qualifier between Sweden and Japan on March 5, 2022 in Helsingborg. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Elias Ymer är själv rankad 166:a i världen, samtidigt som Leo Borg är placerad 437:a.

– Det är klart jag är favorit, men jag behöver göra mina saker rätt för att vinna. Jag har haft väldigt bra träningsveckor och är i en skön sits, säger Elias Ymer.

LÄS MER: Ikonerna Lidström och Alfredsson snörar på sig skridskorna igen – fansen älskar oväntade comebacken