Uppriktiga svaret efter tittarkritiken mot Nils van der Poel i Mästarnas mästare: ”Det första jag tänkte”

Nils van der Poel segrade i ”Mästarnas mästare” 2023.
Men det har också väckt en tydlig kritik mot tv-programmet.
Och nu kommer det uppriktiga svaret efter tittarnas starka reaktioner.

Det blev till slut Nils van der Poel som tog hem årets säsong av hyllade SVT-programmet ”Mästarnas mästare”. 27-åringen har dominerat långa stunder under tv-programmets gång och blev även historisk i samband med totalsegern.

Van der Poel vann

För skridskokungen vann nämligen 13 av 20 tävlingar, vilket ingen någonsin tidigare gjort i tv-programmets historia. Finalduellen blev ändå oerhört dramatisk när van der Poel gjorde upp mot förre friidrottaren Johan Wissman i en spännande duell.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Nils van der Poel, Mästarnas mästare
Nils van der Poel, värdig vinnare av Mästarnas mästare 2023. FOTO: SVT Play

Där OS-guldhjälten lyckades få ned sina dominobrickor först och få fira med den stora segerpokalen. Tvåan Wissman är ändå oerhört nöjd och stolt med sin insats i programmet.
– Det var jättekul såklart, en lång resa och många upplevelser. Så det var ju fantastiskt kul att få vara med hela vägen, in i kaklet. Jag hade förväntat mig att det skulle vara tufft och i och med att jag gick så långt så blev det ju så lång tid med mycket tävlingar. Så jag var ganska sliten när jag åkte hem men då har man ju gjort vad man har kunnat, säger han till sajten Hänt.

LÄS MER: Oväntade kritiken efter Nils van der Poels historiska seger i Mästarnas mästare: ”Aldrig i vår historia…”

Wissmans svar

Nils van der Poel var den stora favoriten innan tv-programmet ens börjat mycket på grund av hans stora vinnarskalle, men även att han var så mycket yngre än sina konkurrenter och just nyligen avslutat sin idrottskarriär. Något som har väckt starka åsikter hos tv-tittare som har tyckt att det varit orättvist att van der Poel varit med i år.
”Varför får van der Poel vara med? Han är 26, avslutade karriären förra året. Känns inte spännande ens. Han är ju överlägsen i allt”, skriver en användare på Facebook.
”Nils har ju knappt slutat med elitidrott. Hur ska de andra ha en chans?”, skriver en annan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Johan Wissman, Mästarnas mästare
220915 Johan Wissman inför en tävling i tv-programmet Mästarnas Mästare den 15 september 2022 i Budva. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / EW0102

Nu svarar Johan Wissman öppenhjärtigt på kritiken från tv-tittarna.
– Nej, men alltså det har ju varit sådär ibland att vissa år har det varit någon som precis har slutat. När jag såg att Nils skulle vara med så skrattade jag lite och tänkte ”ja ja, men då blir det svårt att vinna”, det var det första jag tänkte. Men samtidigt så kände jag att det var otroligt roligt eftersom jag skulle få möjligheten att träffa Nils liksom. Det är kul att han var med och att få lära känna honom, så det ser jag enbart som positivt, berättar han i intervjun.

LÄS MER: Jonna Adlertegs ärliga ord om den stora orättvisan i Mästarnas mästare: ”Många har hört av sig”

Wissman och van der Poel kom varandra nära under inspelningarna av Mästarnas mästare och blev väldigt bra kompisar. Johan unnar verkligen Nils den här segern.
– Det var ju roligt att få möta just honom i finalen. Jag tror säkert att han tyckte det var kul att möta mig också. Vi är ju i lite olika faser, det var ju ganska längesen jag slutade och han är ju rätt mycket yngre och har precis slutat och sådär. Så han hade väl kanske känslan av att han måste vinna, han möter ju lite äldre personer. Han blev nog väldigt glad, säger den förre friidrottaren till nöjessajten.

Vad tycker du om Nils van der Poels seger i Mästarnas mästare? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon:

Nils van der Poel och Johan Wissman i mästarduell

Herregud, vilken duell mellan Nils van der Poel och Johan Wissman! 😅Mästarnas mästare 👉🏼 SVT Play: https://bit.ly/3LPXomD

Posted by SVT on Wednesday, May 3, 2023