Jonna Adlertegs ärliga ord om den stora orättvisan i Mästarnas mästare: ”Många har hört av sig”

Jonna Adlerteg har gjort storsuccé i årets Mästarnas mästare.
Nu öppnar hon upp om orättvisan som ledde till att hon fick lämna programmet.
– Efter sista avsnittet har jag fått många meddelanden från folk som tycker att det är orättvist att jag åkte ut, säger hon till Svensk gymnastik.

Årets säsong av det hyllade SVT-programmet ”Mästarnas mästare” är över. Under tävlingens program har det mesta handlat om den otroliga Nils van der Poel och han blev också välförtjänt vinnaren i söndagens final.

Jonnas succé

Men vid sidan av hans briljans har gymnasten Jonna Adlerteg verkligen satt ett stort avtryck på programmet och blivit en riktigt tittarfavorit. 27-åringen har överträffat de flestas förväntningar och med sin varma personlighet och beundransvärda vinnarskalle så har Jonna charmat många hemma i tv-sofforna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Adlerteg, Mästarnas mästare
210725 Jonna Adlerteg of Sweden competes in women’s artistic gymnastics uneven bars qualification during day 2 of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 25, 2021 in Tokyo. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0139

Jonna tog verkligen kampen mot de manliga idrottarna och överglänste de andra deltagarna flera gånger om under programmets gång. Jonna besegrade just van der Poel i jägarvilan utan att knappt anstränga sig, hon slog också alla tiders rekord i gripkraft och hon briljerade igen mot van der Poel i en tuff uthållighetsbana.

LÄS MER: Chockbeskedet i Mästarnas mästare – tittarna rasar mot orättvisan för favoriten Jonna Adlerteg: ”Nu vet vi…”

Adlertegs ord

Men trots flera uppvisningar så föll Adlerteg på målsnöret och missade det sista finalprogrammet efter att ha åkt ut mot Johan Wissman i den allra sista nattduellen. Men hon är inte alls bitter för det när hon sammanfattar sin insats i SVT.
– Det har varit jättekul! Mycket roligare än jag förväntade mig. Det var inte alls lika fysiskt jobbigt som jag trodde det skulle vara utan mer mentalt. Sen är jag förvånad över att det gick så bra som det gjorde och att jag hade tävlingsinstinkten kvar, det var inte alls svårt att plocka fram den, berättar Jonna i en intervju med Svensk Gymnastik.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Adlerteg, Mästarnas mästare
Jonna Adlerteg blev en stor tittarfavorit i Mästarnas mästare. FOTO: SVT

Framförallt var det Nils van der Poel som man skulle slå och Adlerteg är så stolt att hon gjorde det flera gånger om i olika tävlingsmoment.
– Ja det kändes som att det skulle vara omöjligt att slå honom i något, men jättekul att jag faktiskt gjorde det. Både idioten och jägarvilan är jag väldigt nöjd med att jag slog honom i, säger hon och erkänner vad hon kommer att minnas mest från inspelningen.
– Ja, men jag tar med mig jägarvilan såklart, den minns jag mycket av även om det var ett tag sedan vi spelade in nu. Men även lagtävlingen för jag, Jens och Anders hade totalt räknat bort oss själva på förhand så det var en chock när vi vann den.

LÄS MER: Jonna Adlertegs nya framtidsbesked efter stora succén i Mästarnas mästare – avslöjar nya jobbet

Orättvisa i SVT

När Jonna Adlerteg åkte ut väcktes en stor tittarilska för att det var så orättvisa tävlingar som bara gynnade männen, vilket även blev tydligt när bara manliga idrottare nådde finalprogrammet. Många tyckte synd om Adlerteg och såg henne som den givna utmanaren till van der Poel och att hon verkligen förtjänade en plats i finalen.

Nu berättar Jonna om hur mycket stöd hon fått och hur många som hört av sig till henne efter att hon fick lämna Mästarnas mästare.
– Det har bara exploderat mer och mer för varje avsnitt. Jag har fått så många meddelande från folk som sagt att de hejat på mig och tyckt att jag varit bra, sen blev det också lite jag mot killarna vilket folk tyckte var kul. Efter sista avsnittet har jag också fått många meddelanden från folk som tycker att det är orättvist att jag åkte ut och att det inte tänker titta på finalavsnittet. Många tycker att klottävlingen var orättvis, men det är ju så, i vissa tävlingar gynnas man av en lätt kropp och i vissa inte. Det jämnar ut sig i slutändan, säger hon till sajten och vill rikta ett stort tack till alla tittare.
– Jag vill verkligen tacka alla som kollat och hejat! Det verkar som att många tyckt om programmet och fått upp ögonen för gymnastik vilket är jättekul. Jag kände pressen från hela gympa-Sverige när jag gick in i det här så jag hoppas att jag lycktas prestera och gjort alla nöjda.

Vad tycker du om Jonna Adlertegs insats i Mästarnas mästare? Dela artikeln och säg din åsikt!