Jonna Adlertegs nya framtidsbesked efter stora succén i Mästarnas mästare – avslöjar nya jobbet

Jonna Adlerteg blev den stora tittarfavoriten under Mästarnas mästare.
Nu avslöjar hon helt nya jobbet efter succén i tv-programmet.
– Jag är väldigt glad att jag fick vara med i år, säger hon i en intervju med Vårdfokus.

Årets säsong av hyllade SVT-programmet ”Mästarnas mästare” är framme vid final. Under tävlingens program har mycket handlat om den unike Nils van der Poel som vunnit flest tävlingar av alla deltagare, men han har också fått oväntat hård konkurrens av gymnasten Jonna Adlerteg.

Adlertegs succé

27-åringen har gjort storsuccé och överträffat mångas förväntningar under programmet. Med sin varma personlighet och otroliga vilja har Adlerteg blivit en riktig tittarfavorit hemma i tv-sofforna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Adlerteg, Mästarnas Mästare
Jonna Adlerteg har tvingats lämna Mästarnas mästare. FOTO: Instagram

Jonna har verkligen tagit upp kampen med de manliga idrottarna och överglänst de andra deltagarna flera gånger om. Jonna besegrade just van der Poel i jägarvila utan att knappt anstränga sig, hon slog alla tiders rekord i gripkraft och hon briljerade igen mot van der Poel i en uthållighetsbana.

LÄS MER: Chockbeskedet i Mästarnas mästare – tittarna rasar mot orättvisan för favoriten Jonna Adlerteg: ”Nu vet vi…”

Jonnas besked

Men trots flera uppvisningar så föll Adlerteg på målsnöret och missade finalprogrammet efter att ha åkt ut mot Johan Wissman i den sista nattduellen. Men hon är inte alls bitter för det.
− De sista tävlingarna var svåra för mig. De andra deltagarna var grymma och jag är nöjd med min insats i utförandet av tävlingarna. Synd att det inte räckte hela vägen till final och jag tyckte det var tråkigt att åka ut i en nattduell. Min sammanlagda upplevelse är väldigt positiv och jag är väldigt glad att jag fick vara med i Mästarnas mästare och att jag också lyckades vinna lite grenar, säger hon i en intervju med sajten Vårdfokus.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Adlerteg, Mästarnas Mästare
Jonna Adlerteg har varit en av favoriterna under årets säsong av Mästarnas mästare. FOTO: Janne Danielsson /SVT

27-åringen är oerhört stolt över sin insats i tv-programmet och framförallt att hon slog ett rekord i tävlingen gripkraft som kommer leva kvar länge framöver.
− Superkul med ett nytt rekord. Detta var den enda grenen under hela Mästarnas mästare som jag kände mig säker på. Jag var dock inte alls säker på att jag skulle orka hänga över fyra minuter. Jag visste att jag kunde hänga tre minuter, men trodde att fyra skulle bli lite tungt, berättar hon i intervjun och delar även med sig av sitt bästa minne från tv-inspelningen.
− Jag minns vår vinst i lagtävlingen med lite extra glädje. Vi var så förvånade och glada då vi kände att vi slog från underläge. Annars minns jag många roliga stunder tillsammans med de andra deltagarna och så klart vinsten i jägarvilan!

LÄS MER: Jonna Adlertegs första ord efter uttåget ur Mästarnas mästare – hyllas av svenska folket: ”En förebild”

Redan förra året valde Jonna Adlerteg att avsluta idrottskarriären och lägga ned elitsatsningen på gymnatisk. Senaste tiden har hon studerat och nu väntar en helt ny vardag för henne.
− Jag har precis lämnat in mitt examensarbete och vi tar examen i juni. Jag har dessutom fått jobb på Lindesbergs lasarett där jag jobbar extra fram till att jag tar examen och börjar på heltid. Jag ska jobba på Klinfys på Lindesbergs lasarett. Jag har även tankar på att läsa vidare men just nu vill jag lära mig så mycket jag kan på Klinfys. Mina kollegor är väldigt duktiga och inspirerande, jag ser upp till dem väldigt mycket, så nu vill jag också bli en riktigt bra biomedicinsk analytiker, säger hon till sajten.

Vad tycker du om Jonna Adlertegs insats i årets Mästarnas mästare? Dela artikeln och säg din åsikt!