Chockbeskedet i Mästarnas mästare – tittarna rasar mot orättvisan för favoriten Jonna Adlerteg: ”Nu vet vi…”

Jonna Adlerteg har charmat många i Mästarnas mästare.
Men nu rasar tittarna mot hur hon behandlats i tv-programmet.
”Orättvist! Inget lockande att se fortsättningen nu”, skriver en irriterad tv-tittare på Instagram.

Årets säsong av hyllade SVT-programmet ”Mästarnas mästare” har mycket kommit att handla om fenomenet Nils van der Poel men den som charmat tv-tittarna mest är någon helt annat. Gymnasten Jonna Adlerteg har överträffat alla förväntningar och imponerat oerhört mycket.

Jonnas succé

Flera gånger om har hon besegrat van der Poel och hon har blivit en riktig tittarfavorit hemma i tv-sofforna. Allra mest imponerande har Adlerteg varit i jägarvila och gripkraft där hon sopat banan med alla andra männen som hon tävlat mot.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Adlerteg, Mästarnas mästare
210725 Jonna Adlerteg of Sweden after competing in women’s artistic gymnastics qualification during day 2 of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 25, 2021 in Tokyo. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0139

Jonna slog även tidernas rekord i gripkraften och ingen annan har på tolv år hängt lika länge som hon hängde. Men i det senaste avsnittet kom chockbeskedet när gymnasten tvingades lämna Mästarnas mästare.

LÄS MER: Nya, mäktiga uppvisningen i Mästarnas mästare – hon sopar banan med männen och slår tidernas rekord

Tittarnas ilska

Adlerteg tvingades till nattduell mot Johan Wissman och gick förlorande ur uppgörelsen. Därmed missade hon även finalprogrammet med minsta möjliga marginal och efteråt blev det känslosamt, se videon här nedanför.
– Första gången som gymnastik är med i Mästarnas mästare så visar du övertydligt att gymnastik är fantastiskt. Du är alltså en av de bästa deltagarna vi någonsin haft på dessa 15 år med åtta segrar och så åker du ut på det här, säger programledaren Micke Leijnegard när han tar farväl av henne.
– Ja… Men jag har haft så kul och jag är så imponerad själv över hur bra det har gått faktiskt. Jag har alltid varit den här som tänt till när det gäller, säger hon i SVT-programmet, säger Jonna själv om upplevelsen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Adlerteg, Mästarnas mästare
Jonna Adlerteg tvingas lämna Mästarnas mästare. FOTO: SVT Play

Men Jonna Adlertegs uttåg har också väckt stark kritik mot SVT-programmet där många tittare tycker att det är orättvist att hon missar finalen av Mästarnas mästare. Där framförallt grenen ”Sisyfos” blev helt avgörande då ren muskelkraft var till de manliga deltagarnas fördel.
”Faaan att Jonna åkte ur, inte hennes tur, hon va ju bäst på att tackla en viss annan bästis. Nu vet vi vem som vinner. Hur fasiken skulle hon kunna klå killarna med järnklotet som va större än hela henne?!”, skriver en tittare på Instagram.
”Skulle vara intressant att veta hur mycket bollen i Sisyfos vägde i förhållande till personens kroppsvikt! Slår vad om att Jonna fick göra en större insats än övriga där!”, skriver en annan.
”Är finalen bara till för killar… Så tråkigt att tävlingarna var så anpassade för att Jonna hamnade sist. Som hon ägde grabbarna när det var jämnbördiga tävlingar.
Jonna är en kämpe”, skriver en tredje.

LÄS MER: Nils van der Poels otäcka jättedrama i Mästarnas mästare: ”Jag var så nära att dö”

I finalen ställs van der Poel och Wissman mot Jens Byggmark och Jörgen Brink i en hård kamp om titeln. Men många tycker att Adlerteg hade varit en mer värdig finalist.
”Jonna borde ha varit i final mot Nils. Nu förlorade hon på att vara liten och lätt. Inget lockande att se fortsättningen nu”, skriver en på Instagram.
”Orättvisa grenar! Styrkemässig klar fördel för herrarna. Hon har ju spöat de i nästan alla grenar!”, skriver en annan.
”Lägg ner nattduellen och låt de bästa vara kvar! Jonna är den näst bästa genom alla tider, ändå fick hon inte vara med i finalen. Annars ett jättebra program men bort med nattduellen bara ett segt och orättvist avslut på programmet”, skriver en tredje.

Vad tycker du om Jonna Adlertegs insats i Mästarnas mästare? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon: