Tv-profilen Claes Hellgren nära att dö i jättedrama – förd akut till sjukhus: "Jag hade inte överlevt"

Tv-profilen Claes Hellgren nära att dö i jättedrama – förd akut till sjukhus: ”Jag hade inte överlevt”

Claes Hellgren har saknats i tv-rutan den senaste tiden.
Nu avslöjar tv-experten jättedramat som höll på att kosta honom livet.
– Då hade jag inte överlevt, erkänner han för Sportbladet.

Nu ska handbollsexperten Claes Hellgren göra comeback i tv-rutan igen. Det har gått flera månader sedan han senaste syntes under en Viaplay-sändning och det finns en hemsk anledning till varför.

Hellgren i drama

Han har själv inte velat prata om det men nu bryter Hellgren tystnaden om vad som egentligen hände när han gick en kamp mot döden tidigare i våras. Det var den 31 mars som en av svensk tv-sports med hyllade experter plötsligt fick väldigt ont i magen när han kom hem efter ett träningspass.
– Jag kräktes men det kom liksom inget kräks. Smärtan i magen var enorm, berättar han för Sportbladet.
– Det visade sig att fem blodkärl hade spruckit i magen och det hade runnit ut 1,5 liter blod i buken.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Claes Hellgren, handboll
221104 Claes Hellgren, commentator of Swedish broadcaster Viasat after the EHF Women’s European Championship handball match between Sweden and Serbia on November 4, 2022 in Celje. Photo: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0329

Frun Maria Hellgren hittade maken på golvet i badrummet och körde in honom till sjukhuset i Västerås. Det var där den allvarliga upptäckten gjordes efter röntgen och Hellgren fick åka vidare med ambulans i akutläge till Akademiska sjukhuset i Uppsala där han senare på natten opererades.
– De sa inget då, men efteråt berättade de att hade jag inte åkt in då hade jag inte överlevt. Någon timme senare hade det varit morsning och goodbye, säger han till kvällstidningen.
– Jag frågade läkarna om det berodde på något i mitt leverne. Men det gjorde det inte. De sa att det hade hänt ändå. Jag är tacksam över att det gick som det gick.

LÄS MER: När Claes Hellgren fick feeling och lämnade buren – bjöd på den mest oväntade showen: ”Så suveränt!”

”Bli mer ödmjuk”

Efter några dagar fick Claes Hellgren lämna sjukhuset och återvända till hemmet i Västerås. I dag mår han bra igen och ska återvända till jobbet som tv-expert i Viaplay för att kommentera både Bundesliga och Champions League i handboll.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Claes Hellgren, handboll
230114 Claes Hellgren, expert of Swedish broadcaster Viaplay during the 2023 IHF World Men’s Handball Championship match between Sweden and Cape Verde on January 14, 2023 in Gothenburg. Photo: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0402

68-åringen är tacksam för den svenska sjukvården och att han fått behålla livet men erkänner också de tankarna som for runt i huvudet under dramat.
– Jag är 68 år och det låter kanske patetiskt, men jag har fått uppleva så fantastiskt mycket i mitt liv. Jag har fått hålla på med handboll, sporten jag älskar, hela livet och arbetat i sju länder – bara för att jag var bra på att stå i vägen (tidigare handbollsmålvakt) haha. Jag förstår att det finns ett slut, men också att det finns hopp om att bli bättre. Jag blir mer ödmjuk inför livet, säger Hellgren i intervjun.

Nu hjälps vi åt att skicka vårt stora stöd till Claes Hellgren!

LÄS MER: När 166 cm Ljubomir Vranjes bjöd på tidernas fräckis mot 197 cm långe målvaktsikonen: ”Det är inte klokt!”