Tony Rickardsson säger det som alla tänker efter Jimmy Samuelssons tårar i Mästarnas mästare: ”Jag är helt chockad”

Jimmy Samuelsson har blivit en tittarfavorit i Mästarnas mästare.
När han får se sin egen hyllningsfilm i SVT så kommer också tårarna.
– Jag är helt chockad, säger en imponerad Tony Rickardsson i programmet.

Han var inte den mest talangfulla brottaren men vägde upp det med en otrolig viljestyrka och engagemang. Jimmy Samuelsson är sannerligen en av våra främsta svenska brottare genom tiderna och han har blivit en favorit hos många i SVT:s hyllade tv-program ”Mästarnas mästare”.

Samuelssons karriär

I söndagens avsnitt är dags för brottarlegendarens alldeles egna hyllningsfilm över den framgångsrika karriären och det blir rejält känslosamt.
– Bara att vara vältränad brottare räcker ju långt; smidighet, spänst, snabbhet, styrka och trikåer. Har man dessutom vunnit VM-guld i sporten så saknas väl bara flygförmåga för att kunna kalla dig för en riktig superhjälte, säger programledaren Micke Leijnegard i programmet.
– Jimmy Samuelsson är en av Sveriges främsta brottare med ett VM-guld, sju SM-guld och fjärdeplatser i både EM, VM och OS. Ett imponerande facit på en lång och framgångsrik karriär.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tony Rickardsson, Mästarnas mästare
Tony Rickardsson är så oerhört imponerad av Jimmy Samuelssons karriär i kvällens avsnitt av Mästarnas mästare. FOTO: SVT

Stoltheten hos Samuelsson lyser igenom tv-rutan när gamla bilder från hans karriär spelas upp framför honom. Men han blir också påmind om det tragiska som hände precis innan Jimmys allra första VM-turnering – när hans pappa gick bort.
– Jag blev så klart väldigt ledsen, han har betytt mycket och varit på varenda tävling som fanns. Äntligen skulle jag få vara med på VM och pappa skulle få se. Så går han bort två månader innan, berättar han i SVT.
– Det blev en drivkraft, att nu gör vi det här tillsammans. Man tänkte mer på honom och han fanns alltid med mig. Han satt väl på axeln eller stod bakom mig.

Rickardssons chock

Sedan blir det stort fokus på det mest märkliga inom brottningen: Bantningen. Samuelsson avslöjar att han först gick ned tio kilo på två veckor och sedan efter invägningen kunde han gå upp nio kilo på bara fyra timmar.
– Det är helt sjukt ju! What!?, säger en rejält förvånad Tony Rickardsson.
– Jag är helt chockad. Vilken otrolig uppoffring för att komma in i rätt viktklass och sedan gå ut och prestera. Wow!

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jimmy Samuelsson, Mästarnas mästare
Jimmy Samuelsson berörs till tårar i nya avsnittet av Mästarnas mästare. FOTO: SVT

Men för Jimmy Samuelsson var det en ren mardröm.
– Det var ett tokhelvete. Man är ju väldigt otrevlig, osocial och luktar illa. Extremt tungt, berättar han i Mästarnas mästare.
– Nu har de ändrat reglerna. Nuförtiden kan man inte göra de här extrema bantningarna som vi gjorde på min tid.

”Så imponerande”

Hyllningsfilmen avslutas sedan med brottarens allra största ögonblick under idrottskarriären – nämligen det oförglömliga VM-guldet 2002.
– Många tankar på pappa när man stod där. ”Fan att du inte fick se det här”, säger en mycket känslosam Jimmy i tv-programmet.
– Så mycket man har offrat och slitit. Den krokiga karriären som man haft men ett guld är ett guld och det går aldrig att ta bort den stämpeln från mig.

LÄS MER: Tony Rickardssons otäcka knock av Joel Lundqvist är det bästa som hänt nya säsongen av Mästarnas mästare

De andra deltagarna är så oerhört imponerande av Jimmy Samuelsson karriär och så mycket han fått kämpa för att nå toppen.
– Otroligt starkt! Så imponerande det du har lagt ned för att komma dit. Förbereda sig i ett helt år, banta ned sig, sedan gå ut och tävla i sex minuter. Det är astronomiskt, säger Rickardsson.
– Det drivet och det han offrade, det går utöver det vanliga. Jag har själv känt att jag offrat saker genom åren, men jag tror jag ska vara försiktig med det ordet efter att ha sett Jimmys historia, säger Sebastian Larsson.

47-årige Jimmy Samuelsson har fortsatt imponera även efter brottarkarriären och vunnit hela elva raka guld på veteran-VM.

Vad tycker du om kvällens avsnitt av Mästarnas mästare? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev