Tony Rickardssons otäcka knock av Joel Lundqvist är det bästa som hänt nya säsongen av Mästarnas mästare

Äntligen börjar det hetta till i Mästarnas mästare!
Efter allt gulligull så har SVT-programmet vaknat till på allvar.
Tony Rickardssons knock av Joel Lundqvist är det bästa som hänt.

Det här är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

Alla har beskrivit den nya säsongen av hyllade SVT-programmet ”Mästarnas mästare” som den tuffaste i hela programmets historia. Huset i Katalonien är fyllt till bredden av vinnarskallar och det kommer att smälla i alla tävlingsgrenar.

Lundqvist i fokus

Men har vi fått se det då? Absolut inte! Den sextonde säsongen har mest handlat om den goda stämningen och hur bra kompisar alla deltagare har blivit.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Joel Lundqvist, Mästarnas mästare
Mycket fokus på Joel Lundqvist i kvällens avsnitt av Mästarnas mästare. FOTO: SVT

Det är så klart Mästarnas mästares styrka, att man lyckas skapa en oerhört mysig stämning bland ex-idrottare som – oftast – aldrig träffat varandra. Och det älskar vi som tv-tittare.

Men kom igen, vi bänkar oss ju i tv-soffan för att se adrenalin och blickar som kan döda. Vilket är precis vad vi får i kvällens avsnitt som sannerligen bjuder på blod, svett och tårar när Joel Lundqvist hamnar i stort fokus och fläker ut hela sitt känsloregister inför svenska folket.

[Artikeln om Joel Lundqvist]

Rickardssons knock

”Det bara small!”, sa det när Tony Rickardsson drämde en träkoloss rätt i pannan på stackars Lundqvist. Så klart en hemsk olyckshändelse och vi lider med Joel där och då – men det var det bästa som kunde hända årets säsong av Mästarnas mästare.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Joel Lundqvist, Tony Rickardsson, Mästarnas mästare
Joel Lundqvist knockas blodig av Tony Rickardsson i nya avsnittet av Mästarnas mästare. FOTO: SVT

Äntligen drama! Äntligen total chock och förvirring! Äntligen några få sekunder där allt ställs på sin spets. Vi uppmanar så klart inte till våld i direktsänd tv men efter den oerhört goda stämningen och allt gulligull i programmet så var det uppfriskande att få känna något annat än samkväm.

”Blev smartare…”

Extra skönt också att se Joel återvända till programmet men känslan är faktiskt att stämningen blir ännu bättre mellan deltagarna och att de öppnar upp sig ännu mer för varandra efter det otäcka.
– Vad händer här då?, säger Joel och kommer tillbaka precis i ögonblicket när Jimmy Samuelsson och Tony står och kramas med bara överkroppar i ett tajt brottargrep.
– Som ny, ihoplimmad och klar. Det är lungt, redo för nya smällar! Jag tror nog jag är smartare nu än innan smällen, säger Joel på så där härligt hockeymanér.

LÄS MER: Nu avslöjas sanningen om lyxhuset i Mästarnas mästare – så otroligt mycket kostar deltagarnas hem under SVT-programmet

Därefter blir det en helt annan slags känslovåg när Joel Lundqvists hyllningsfilm tar över och tårarna flödar. Det här avsnittet av Mästarnas Mästare har verkligen ALLT och vi hoppas att det blir kickstarten på betydligt mer tävlingsinriktade deltagare – nu när de har fått blodvittring.

Vad tycker du om senaste avsnittet av Mästarnas Mästare? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev