SVT måste ha fuskat på något sätt när vi får den mest värdiga finalen av Mästarnas mästare någonsin – och här är vinnaren

Årets säsong av Mästarnas mästare har levt upp till alla förväntningar.
Kvällens avsnitt visar verkligen hur brutal konkurrensen har varit i år.
Och nu får vi också den mest värdiga finalen i programmets historia.

Det här är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

Alla visste redan på förhand att den sextonde säsongen av SVT:s hyllade tv-program ”Mästarnas mästare” skulle bli något i hästväg. När så många stora namn tackade ja dukades det upp en buffé av sportnostalgi för alla tv-tittare på söndagskvällarna.

Har SVT fuskat?

Men konkurrensen blev också brutal med så många vinnarskallar som samlades i Katalonien. Under veckornas gång har vi fått följa en underbar mix av stenhårda tävlingar och mysiga middagar när idrottshjältarna kommit oerhört nära varandra.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mästarnas Mästare, SVT
Finalen av Mästarnas mästare blir den mest rättvisa i programmets historia. FOTO: SVT

Efter nio avsnitt står vi nu med ett finalfält som osar av adrenalin och framför oss ligger 60 minuter av nervkittlande spänning. Ändå så undrar man om SVT har fuskat på något sätt för det går inte att få en mer värdig final i Mästarnas mästare där alla finalister verkligen har förtjänat sin plats i det allra sista avsnittet.

Stackars Emma

Johanna Ahlm och Anna Wijk försvann båda tidigt och logiskt nog medan deras baneman Tony Rickardsson visserligen var en fantastisk personlighet, men alldeles för gammal för årets säsong och hängde inte med i de flesta tävlingar. Många hade velat se Joel Lundqvist i en final men ska vi vara helt ärliga så var han alldeles för slarvig och ofokuserad i många tävlingar och förtjänade faktiskt att åka ut.

Artikeln fortsätter nedanför.

Det gör så klart ont i hjärtat att se Emma Johansson tvingas lämna i kvällens avsnitt på det mest brutala sättet, genom att bli utslagen i den sista nattduellen. Kvar står vi med fyra personer som bildar programmets mest imponerande finalfält genom tiderna.

Mest värdig final

Sebastian Larsson med sin vilja av stål och kondition i världsklass, Anja Pärsson med en urkraft inom sig som saknar motstycke och en fysik som fortfarande imponerar, Jimmy Samuelsson med otroliga allround-egenskaper som gör honom farlig i alla tävlingar och årets överraskning i Johanna Davidsson med en klokhet och allsidighet som gör henne till en riktig joker i finalen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mästarnas Mästare, SVT
Sebastian Larsson och Emma Johansson gjorde upp i den sista nattduellen. FOTO: SVT

Men om vi får utse en vinnare nästa söndag så hamnar tipset på brottar-Jimmy. Han har växlat upp de senaste avsnitten och i fysiska tävlingar är han svårslagen med sin styrka och smidighet, det som dock är hans akilleshäl är om han tvingas använda huvudet för pussel eller kluriga utmaningar.

Oavsett hur det går ska det bli så oerhört spännande att bänka sig för finalen av Mästarnas mästare kommande helg. Där alla fyra tävlande är värdiga vinnare och sanna mästare i våra ögon!

Vem tror du vinner Mästarnas mästare i år? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Nakenchocken i Mästarnas Mästare – nu visar SVT upp censurerade bilden som tv-tittarna inte alls fick se

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev