STORT GRATTIS: Bianca Salming fyller 25 år i dag – och avslöjar stora insikten när pappa Börje gick bort

Hon har fått ta farväl av sin pappa Börje Salming.
Det har sedan dess varit ett tufft år för Bianca Salming.
I dag fyller hon 25 år och blickar framåt efter stora sorgen.

Det har snart gått exakt ett år sedan den tragiska dagen när svensk idrott förlorade en av sina största ikoner. Börje Salming somnade in och en stor landssorg spred sig i Sverige där många delade med sig av sina finaste minnen från en man som påverkat så oerhört många under sin livstid.

Börje Salmings död

För den närmaste familjen var det en son, en bror, en make och en pappa som försvann ur deras liv. Den hemska sjukdomen ALS berövade Bianca Salming på sin stora förebild i livet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Börje Salming
221129 Ett porträtt och bok med kondoleanser för Börje Salming inför ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Oskarshamn den 29 november 2022 i Gävle. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN / COP 254 / TS0104

Senaste året har varit oerhört tufft för Bianca och hon fann styrkan i träningen och att fortsätta sin karriär som friidrottare.
– Jag bara fortsatte, för att överleva. Och så var jag nog i chock ett tag och bara körde på. Men jag tror också att man i en sådan situation ska behålla något i sitt liv som man vet att man mår bra av och i mitt fall är träningen en sådan grej, berättar den nyblivna 25-åringen för nyhetsbyrån TT.

Bianca fyller 25 år

Under den sista tiden med pappa fick Bianca Salming en stark insikt vid sjukhusbesöken. Hon sköljdes över av en stark känsla att hon måste få många barn, gärna fem stycken.
– Jag vill ha en stor familj för jag vill aldrig känna mig ensam. Jag tycker om att vara omgiven av familj och vänner, inte minst kände jag det på sjukhuset. Det var så många and­ra som inte fick besök, verkade det som. Så hemskt det måste ha varit för dem. Och så viktigt att ha sina närmaste runt sig i en sådan situation, erkänner hon i dag.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Bianca Salming
STOCKHOLM 20230817 Bianca Salming vid SVT:s presentation av höstens program och serier. Foto: Mickan Palmqvist / TT / kod 11576

Precis som sin bortgångne pappa är också Bianca högaktuell med en egen tv-serie. Den heter ”Salminggenen”, visas på SVT och spelades in innan Börje Salming blev sjuk.
– Allt på samma gång. Jag kände länge att jag inte ville medverka alls men jag har tagit hjälp av familjen och andra så nu har jag landat i det. Jag tror att det kan bli bra, säger hon i intervjun.

LÄS MER: Bianca Salmings tuffa kärleksbeslut med pojkvännen Tobias Lindberg: ”Jag har verkligen känt det”

I samband med hennes 25-årsdag i dag så blickar hon nu framåt mot kommande år, nya satsningen på höjdhopp och relationen med pojkvännen Tobias Lindberg. Hon räds inte för att fylla 25 år och kliva in i en ny fas av livet.
– Jag har ingen åldersnoja. Jag tänker varje år att det här året kommer bli det bästa året i mitt liv, säger hon till nyhetsbyrån och avslöjar hur hon ska fira födelsedagen.
– Jag tror det blir en lugn familjemiddag och så någon utekväll med kompisarna.

Dela artikeln för att gratulera Bianca Salming på 25-årsdagen!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev