Stora chocken: ”Världens längsta spelare” har dött efter otäck olycka – blev bara 34 år gammal

I december överlevde han en otäck klättringsolycka.
Men nu har förre MLB-spelaren Loek van Mil dött bara 34 år gammal.
”Han dog av konsekvenserna från en dödlig olycka”, skriver holländska basebollförbundet i ett uttalande.

Han blev känd som ”världens längsta basebollspelare” med sina otroliga 213 centimeter. Men nu har basebollprofilen Loek van Mil, som spelat i amerikanska MLB och holländska landslaget, dött endast 34 år gammal.

Medvetslös i 24 timmar

Van Mil har gått bort efter ”konsekvenser från en dödlig olycka” skriver det holländska baseboll- och softbollförbundet i ett officiellt uttalande. Den holländska landslagsmannen var nära att dö i en otäck klättringsolycka i december men överlevde då.

Han hittades efter 24 timmar och var helt medvetslös efter att ha slagit i huvudet när han ramlade under klättringen. Van Mil kämpade sig tillbaka efter olyckan och blev bättre.

”En dödlig olycka”

Men kort efter kom beskedet att holländaren la ned den aktiva basebollkarriären efter att ha spelat för amerikanska lag som Minnesota Twins, Los Angeles Angels, Cleveland Indians och Cincinnati Reds. Men nu har beskedet kommit att van Mil har avlidit, åtta månader efter klättringsolyckan.

Det är ännu oklart vad den officiella dödsorsaken är för 34-åringen men enligt holländska basebollförbundet är det på grund av ”en dödlig olycka”. Vilket talar för att det är på grund av sviterna efter klättringsolyckan.
”KNBSB (holländska förbundet) är tacksam för det som van Mil har betytt för baseboll i Nederländerna och önskar hans familj styrka för att hantera denna stora förlust”, skriver förbundet i uttalandet.

LÄS MER: Här är de 6 galnaste bråken i idrottshistorien!

Idrottarna i världen som skänker mest pengar till välgörenhet.

Exit mobile version