Idrottarna i världen som skänker mest pengar till välgörenhet.

Portugals Cristiano Ronaldo är EM:s mest kontroversiella spelare, i den bemärkelsen att ALLA fotbollsfans har en åsikt om superstjärnan. Han kan vara provocerande med sina gester och filmningar, för att i nästa sekund bjuda på den vackraste fotbollskonst man kan tänka sig.

Oavsett vad man tycker om portugisen, så kan det ibland vara på sin plats att påminna om det faktum att han är den idrottsstjärna i världen som skänker klart mest pengar till välgörenhet.
Ja, Ronaldo är en av de bäst betalda idrottarna i världen. Men det finns många stjärnor som drar in enorma summor och som inte ger bort något alls.
Det är sajten athletesgonegood.com som sammanställt idrottarnas donationer och som har Ronaldo som klar etta. Han har bland annat donerat 800 000 kronor för en 10-årig pojkes hjärnoperation och även skänkt 1,5 miljoner kronor till ett cancersjukhus i Portugal. Utöver detta skänkte Ronaldo även 60 miljoner kronor till efterarbetet med den förödande jordbävningen i Nepal, enligt Guardian. Tvåa på listan är WWE-stjärnan John Cena och på en tredjeplats finns tennisstjärnan Serena Williams.

Här är hela topp 20-listan:
1. Cristiano Ronaldo – Fotboll
2. John Cena – Wrestling
3. Serena Williams – Tennis
4. Yuna Tim – Konståkning
5. Neymar – Fotboll
6. LeBron James – Basket
7. Heather O’Reilley – Fotboll
8. Maria Sharapova – Tennis
9. Mo’ne Davis – Baseball
10. Richard Sherman – Amerikansk Fotboll
11. Charlie White/Meryl Davis – Konståkning
12. Dan Carter – Rugby
13. Roman Reigns – Wrestling
14. Ronda Rousey – MMA
15. Lindsey Vonn – Alpint
16. Tom Daley – Simhopp
17. Bethany Hanmilton – Surf
18. Saina Nehwal – Badminton
19. Paul Rabil – Lacrosse
20. Shahid Afridi – Cricket

Älskar du sport? Gilla Sportbibeln.