Simdrottningen Sarah Sjöströms chocksvar på den mest givna frågan – avslöjar varför hon INTE gillar att bada

Hon är svensk simnings stora drottning i bassängen.
Därför är det så oerhört förvånande när Sarah Sjöström får den enkla frågan: ”Gillar du att bada?”
Och ger det mest oväntade svaret!

29 år gammal har Sarah Sjöström varit i rampljuset mer än halva sitt liv. Hon slog igenom redan som 14-åring då hon sensationellt vann EM-guld 2008 på 100 meter fjärilsim.

Sjöströms storhet

Ända sedan dess har karriären varit rena framgångssagan för Stockholmaren. Simdrottningen har vunnit makalösa 89 internationella mästerskapsmedaljer genom åren och slagit drösvis med världsrekord längs vägen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sarah Sjöström, simning
220817 Sarah Sjöström of Sweden poses for a portrait with her medals during day 7 of the European Swimming Championships 2022 on August 17, 2022 in Rome. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0426

Den allra ädlaste medaljen är så klart hennes enda OS-guld, som Sjöström vann i Rio 2016 när hon tog hem favoritgrenen 100 meter fjärilsim. Ännu är inte karriären över och siktet är redan inställt på sommar-OS 2024 i Paris.

LÄS MER: Sarah Sjöström slår tillbaka efter svenska folkets stora missförstånd – avslöjar sanningen: ”Många tror att…”

Sarahs chocksvar

Men trots alla framgångar i bassängen och alla tusentals timmar i vattnet så kan man ju tro att hon faktiskt älskar att vara under ytan. Men så är faktiskt inte fallet när hon får den mest givna frågan: ”Gillar du att bada?”
– Jag simmar nästan 8-10 simpass i veckan. Så jag har nästan konstant blött hår så jag föredrar att inte bada när jag får chansen, säger hon i en intervju med SVT Sport på Instagram, se videon här nedanför.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sarah Sjöström, simning
220817 Sarah Sjöström of Sweden poses for a portrait with her medals during day 7 of the European Swimming Championships 2022 on August 17, 2022 in Rome. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0426

Sarah Sjöström får också svara på frågan om det är viktigt att vara bra på att hålla andan när man tävlar i simning, se hela intervjun här nedanför.
– Jag tror att det är ganska bra att hålla andan, men man ska framförallt vara bra på att simma, säger hon och erkänner själv hur bra hon är på att hålla andan:
– Jag har aldrig testat hur länge jag kan hålla andan. Men det är inga problem för mig att hålla andan under ett 50-meterslopp. Det är inte så viktigt att träna på att hålla andan länge. Utan man ska hålla andan under 30 sekunder eller nåt så det är inte så farligt.

Vad tycker du om Sarahs oväntade svar? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Armand Duplantis vackra hyllningar till Nils van der Poel, Sarah Sjöström och Ebba Årsjö är beundransvärt

Se videon: