Sarah Sjöström slår tillbaka efter svenska folkets stora missförstånd – avslöjar sanningen: "Många tror att..."

Sarah Sjöström slår tillbaka efter svenska folkets stora missförstånd – avslöjar sanningen: ”Många tror att…”

Sarah Sjöström är en av svensk idrotts stora giganter på 2000-talet.
Men nu tvingas hon slå tillbaka efter det stora missförståndet som råder.
– Det är många som tror det, det händer nästan varje dag, säger hon i programmet ”Fotbollsmorgon”.

Hon har vunnit allt som går att vinna och är en av svensk idrotts mest framgångsrika genom tiderna. Sarah Sjöström är verkligen en gigant och har vunnit otroliga 1 OS-guld, 16 VM-guld, 29 EM-guld och tagit sammanlagt 89 mästerskapsmedaljer genom åren.

Sjöströms paus

Svenska storstjärnan i simning är bara 29 år gammal fortfarande men valde nyligen att ta en paus i karriären. Sjöström kommer att stå över kortbane-VM i vinter för att ladda om och hitta ny energi för att sedan återvända till simbassängen igen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sarah Sjöström, simning
220817 Sarah Sjöström of Sweden poses for a portrait with her medals during day 7 of the European Swimming Championships 2022 on August 17, 2022 in Rome. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0426

Men det verkar inte svenska folket ha förstått riktigt och ett stort missförstånd verkar råda just nu. För hela tiden kommer det fram folk till Sjöström och ställer samma fråga gång på gång.
– Av någon anledning är det många som tror att jag redan har slutat. Någon frågade nyligen: ”Vad gör du nu för tiden?”. Det är ganska vanligt och det sker nästan varje dag. Till och med när man träffar någon i simhallen, precis när jag har tränat. ”Vad gör du nu? Har du inga tävlingar?”. Nej, inte just den här hösten, men om ett halvår är det tävling igen, berättar Sarah när hon oväntat nog gästar podden och tv-programmet ”Fotbollsmorgon”, se det här nedanför.

LÄS MER: Sarah Sjöström byter nu sport helt – simdrottningen överraskar alla med nya beskedet: ”Är jättetaggad”

Siktar mot OS

Nu måste Sjöström slå tillbaka mot missförståndet och berätta vad som verkligen gäller för sina fans och svenska folket. Det är alltså bara en paus som det handlar om simkarriären kommer att fortsätta ett tag till.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sarah Sjöström, simning
220613 Sarah Sjöström poserar för ett porträtt under en pressträff med Sveriges landslag i simning inför VM den 13 juni 2022 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0278

Svenskans nästa stora mål är sommar-OS i Paris 2024 och hon kan fortfarande hitta drivkraften och kärleken till sporten för att fortsätta pressa sin kropp till det yttersta för att nå ännu fler medaljer.
– Det har blivit en vana att bara göra det här. Det är mitt jobb. Jag är van att gå upp på morgonen och ha mina rutiner, åka till simhallen och göra det passet där, gå till gymmet och sedan käka lunch. Jag är van att ha de rutinerna, men jag tycker också det är häftigt att pressa gränserna, säger 29-åringen i fotbollsprogrammet, se hela intervjun här nedanför. 

Förtjänar Sarah Sjöström att ta en paus? Dela artikeln och säg vad du tycker!

LÄS MER: Plötsliga chockbeskedet: Charlotte Kalla och Sarah Sjöström är släkt(!)

Se videon: