Plötsliga chockbeskedet: Charlotte Kalla och Sarah Sjöström är släkt(!) – fick veta för en vecka sedan

Tillsammans har de 13 OS-medaljer.
För en vecka sedan fick stjärnduon veta att de har släktband.
– Man trodde inte på det först, säger Sarah Sjöström.

Charlotte Kalla och Sarah Sjöström har varit två av Sveriges främsta idrottare de senaste åren. De båda har i flera år legat i den absoluta världstoppen, och utmanat om de allra ädlaste medaljerna.

Chockbeskedet

Det kanske inte är så konstigt att båda firat stora framgångar genom åren. Det ligger nämligen i släkten. Ja. För bara en vecka sedan fick stjärnduon reda på att de är släkt.

– Jag har sett ett släktträd, det är någon från Härnösand som har forskat fram det, säger Charlotte Kalla till Radiosporten och fortsätter:

220327 Charlotte Kalla jublar efter vinsten i damernas stafett under dag 5 av SM-veckan den 27 mars 2022 i Piteå. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

– För någon vecka sedan skickade Sarah ett direktmeddelande på Instagram. ”Har du sett det här trädet?”, hon var också medveten om vårt släktskap.

Att det har varit okänt för både Charlotte Kalla och Sarah Sjöström är inte så konstigt. Släktbandet ligger nämligen flera generationer tillbaka i tiden.

”Så kul!”

Häng med nu:

Charlotte Kallas farfars, farfars, far var Karl Johan Karlsson Kalla. Samma man var Sarah Sjöströms farmors morfars far. Och på den vägen är det.

– Superhäftigt. Tänk om han skulle vetat vad som väntat under 2000-talet för hans ättlingar, säger Charlotte.

211218 Sarah Sjöström of Sweden after women’s 50m butterfly swimming final during day 3 of the 2021 FINA Short Course Swimming World Championships on December 18, 2021 in Abu Dhabi. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Sarah Sjöström blev minst sagt förvånad när hon fick höra om hela historien, men hon hade det på känn sedan tidigare.

”Ja, det stämmer. Så kul! Pappa har tidigare sagt att vi har släkt från Tärendö som heter Kalla i efternamn. Man trodde inte på det först, men det stämmer ju tydligen”, skriver hon i ett meddelande till Sportbladet.

LÄS MER: Anna Jönsson Haag avslöjar plötsligt Charlotte Kallas oanade talang – men då sätter stjärnan stopp: ”Nä!!”

Få våra nyhetsbrev!