Anna Jönsson Haag avslöjar plötsligt Charlotte Kallas oanade talang – men då sätter stjärnan stopp: ”Nä!!”

Lagkamrater under många år.
När Anna Jönsson Haag avslöjar detaljer om Charlotte Kallas talangen så säger dock stjärnan nej.
– Nä, stopp!, utbrister Charlotte i ett skratt.

Charlotte Kalla är en av våra allra största idrottare, och när hon avslutat sin karriär är det många som vill vara med och hylla henne. I veckan besökte stjärnan TV4:s ”Nyhetsmorgon”, och fick då bland annat stöttande ord från Leif GW Persson. Men i programmet så dök även en annan svensk längdikon upp – nämligen Anna Jönsson Haag.

Hyllningen från Haag

De bägge var lagkamrater under många år, och Anna Jönsson Haag har bara respekt för Charlotte, och de bägge kan inte hålla skratten borta när de går igenom tokigheter som hänt under alla åren i landslaget. Anna Jönsson Haag avslutade karriären för några år sedan, och vet således precis vad Charlotte Kalla går igenom.

Det var också där hon inledde sin hyllning, men hon fortsatte att ösa fina ord över sin förre landslagskompis

– Framför allt vill jag säga välkommen till andra sidan. Men också, jag förstår känslan av frihet, att inte vara styrd av ett träningsprogram, men också med alla fantastiska framgångar du haft genom åren. När man ser den här listan rulla upp nu, och att jag fått vara med under så många av de här fantastiska framgångarna, då blir man ju… Det är svårt att förstå, säger hon.

Avslöjar hemligheten

Anna Jönsson Haag får sedan frågan om vad hennes bästa minne med Charlotte är – och då avslöjar hon plötsligt Charlotte Kallas helt oväntade talang, och någonting som tycks vara en hemlighet.

– Visst så delar man alla glädjestunder när man har lyckats, men som elitidrottare har man ganska mycket dötid. Man ska sysselsätta sig mellan tävlingar och träningar, och i början av våra karriären så var det väldigt mycket Singstar. Charlotte var ju alltid den som kunde alla texterna rakt av. Vi andra bara: ”Aja, vi kör den här”, men hon gjorde aldrig någonting som hon inte var bra. Och det var ju synd för oss andra, säger hon.

Charlotte Kalla ser ut att skämmas litegrann, och när Haag fortsätter att berätta om vilka låtar Charlotte brukade sjunga – dessutom utan till – så sätter Charlotte stopp.

– Hon kunde ju väldigt mycket svenska låtar, och då kunde hon verkligen varenda ord. Och jag var verkligen häpen. Men jag tycker inte vi ska be Charlotte säga någonting om det nu, säger Anna.

– Nä, stopp!, utbrister då Charlotte med ett skratt.

Anna Jönsson Haag och Charlotte Kalla – vilka hjältar!

LÄS MER: Leif GW Perssons mäktiga hyllning till Charlotte Kalla – gjorde något han nästan aldrig gör: ”Värmde verkligen”

Få våra nyhetsbrev!