Sarah Sjöströms helt underbara glädjebesked – efter det plötsliga uppbrottet: "Det känns som att..."

Sarah Sjöströms helt underbara glädjebesked – efter det plötsliga uppbrottet: ”Det känns som att…”

Sarah Sjöström har varit på en välbehövlig paus under hösten.
Men nu har suget kommit tillbaka och hon har återvänt till bassängen igen.
– Det har varit jättebra och skönt, framför allt mentalt, säger hon till TT.

Det blev storsuccé för Sarah Sjöström under VM i Budapest i juni 2022. Svenskan vann två individuella VM-guld och ett VM-silver, bara sex veckor senare var det dags igen för ny succé under EM i Rom.

Sjöströms succé

Sjöström bärgade tre EM-guld, ett EM-silver och ett EM-brons. 29-åringen skrev också svensk idrottshistoria under båda mästerskapen genom att bli den som tagit flest individuella VM-medaljer på damsidan någonsin och flest EM-medaljer för både damer och herrar genom tiderna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sarah Sjöström, simning
220817 Sarah Sjöström of Sweden poses for a portrait with her medals during day 7 of the European Swimming Championships 2022 on August 17, 2022 in Rome. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0426

Men storsuccén blev också oerhört påfrestande för simdrottningen Sjöström.
– Framgångarna betyder jättemycket. Jag var ganska trött under hela 2022 efter ett intensivt år efter OS när jag snabbt försökte ta mig tillbaka från skadan. Jag fortsatte att hålla i gång hela hösten utan vila efter OS med både EM och VM i kortbana, säger hon i en intervju med TT.

LÄS MER: Simdrottningen Sarah Sjöströms chocksvar på den mest givna frågan – avslöjar varför hon INTE gillar att bada

Sarah tog paus

Därför valde svenska storstjärnan att ta en välbehövlig paus under hösten och avstod därmed kortbane-VM. Hon fortsatte ändå hålla igång med träningen, men på ett helt annat sätt för att lugna ned kroppen.
– I stället för 35 000-metersveckor har jag kört 20 000-25 000 meter och så har jag tränat tre styrkepass i veckan. Det känns som jag tränat lite med handbromsen i. Det har varit jättebra och skönt, framför allt mentalt. Jag har till exempel kunnat ta sovmorgnar om jag har velat, förklarar svenskan för nyhetsbyrån.
– Nu har jag känt mig sugen på att komma i gång och träna och lägga ned allt jobb igen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sarah Sjöström, simning
221222 This picture is part of Bildbyrån’s selection of best sports photos from 2022. Originally published 220624 Sarah Sjöström of Sweden poses for a portrait with her gold medal for women’s 50 meter butterfly swimming during day 8 of the 2022 FINA World Championships on June 24, 2022 in Budapest, Hungary. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0409

Det nya stora målet är redan satt också och det är sommar-OS i Paris 2024. Innan dess är det fyra stora mästerskap på schemat i form av dubbla VM och dubbla EM.
– Det är mer tävlingar än någonsin. Jag får se hur jag lägger upp det, jag tar ett halvår i taget. Jag vet min planering fram till Fukuoka (VM i år) och sedan får vi se. Jag brukar ta det lite lugnare på hösten innan OS tävlingsmässigt och har satsat på att träna, säger hon i intervjun.

Sarah Sjöströms plan är att göra efterlängtad tävlingscomeback till den 11-12 mars i Marseille. Årets VM i Fukuoka, Japan, avgörs sedan 23-30 juli.

Har du också saknat Sarah Sjöström? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Sarah Sjöström avslöjar helt privata detaljerna – tillsammans med pojkvännen: ”Inte direkt gratis”