Sarah Sjöström avslöjar helt privata detaljerna – tillsammans med pojkvännen: "Inte direkt gratis"

Sarah Sjöström avslöjar helt privata detaljerna – tillsammans med pojkvännen: ”Inte direkt gratis”

Sarah Sjöström är en av Sveriges mest framgångsrika idrottsutövare.
Men det är inte bara i bassängen det händer grejer.
Nu avslöjar simmerskan detaljer om husköpet och bröllopsplanerna tillsammans med pojkvännen.

2022 har varit ett succéartat år för simmerskan Sarah Sjöström. 29-åringen simmade först hem två stycken VM-guld innan hon även tog hem ett individuellt EM-guld samt ett guld i lagkapp.

Parets husköp

I augusti nästa år fyller Sarah Sjöström 30 år, och man kan lugnt säga att hon varit med ett tag i branschen. I mer än halva sitt liv har hon varit elitidrottare på den absolut högsta nivån.
– Jag tog en kortare paus – den gången var det en riktig paus – efter OS 2016, men annars har jag i princip kört på sedan 2007. Det är 15 år i sträck, vilket säger en hel del, säger hon till Dagens Nyheter.

Annons: Hajper sponsrar Släpp Sargens Drömresa – just nu får alla nya kunder ett välkomsterbjudande

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sjöströms upplägg under hösten har gjort att hon kunnat frigöra mycket tid. Tid som istället för simning har lagts mycket åt renoveringen av det nyligen köpta huset på Lidingö. Ett hus som hon köpt tillsammans med fästmannen Johan de Jong Skierus.
– Det här renoveringsprojektet känns som ett heltidsjobb, och att ha hus kostar mer än vad man tror. Vår första budget sprack direkt, det var bara att dubbla den. Frågan är om det inte slutar med det tredubbla, säger Sarah Sjöström.
– Dessutom är det fysiskt slitigt att renovera. Jag skulle till och med säga att det är tio gånger jobbigare än att gymma. Vissa dagar har det känts som jag lyft 20 ton.

LÄS MER: Charlotte Kalla avslöjar stora drömmen efter karriären – med helt okända pojkvännen: ”Det stämmer att…”

”Inte gratis”

Under året har paret, förutom att köpa hus, också förlovat sig. Men något bröllop verkar det inte bli inom en snar framtid.
– Ett bröllop är inte direkt gratis, och just nu går de mesta av våra pengar åt till huset. Mina föräldrar gifte sig inte förrän 2010 vilket var typ 16 år efter att de hade förlovat sig, så man behöver inte stressa, säger Sjöström.

Artikeln fortsätter efter bilden.

LÄS MER: Kurre Hamrins fina hyllning till Pelé – ikonen död efter kampen mot sjukdomen: ”En mycket varm person”