Kurre Hamrins fina hyllning till Pelé – ikonen död efter kampen mot sjukdomen: ”En mycket varm person”

82 år gammal gick fotbollsikonen Pelé bort efter en tids sjukdom.
Nu hyllas han av Kurt ”Kurre” Hamrin.
– Man kan bara säga fina ord om honom från början till slut, säger Hamrin.

Av många kallas han den största genom tiderna. Och under torsdagskvällen kom det sorgliga beskedet att Pelé lämnat jordelivet efter en tids sjukdom. Pelé fick sitt stora genombrott vid fotbolls-VM i Sverige 1958. En av hans motspelare var Kurt Hamrin, ytter i det svenska landslag som tog VM-silver efter finalförlust mot Pelés Brasilien.

”En fin man”

– Jag visste inte mycket om Pelé när vi skulle mötas i VM-finalen 1958, just då var han inte den stjärna han skulle bli, säger Kurt Hamrin till SVT.

”Kurre” minns ikonen med stor glädje.
– Jag minns honom som en fin man. Jag träffade honom en gång i Florens av en slump, han var på bröllopsresa. Han kom emot mig och kramade om mig ute på stan. En mycket varm person.

Annons: Hajper sponsrar Släpp Sargens Drömresa – just nu får alla nya kunder ett välkomsterbjudande

Artikeln fortsätter efter bilden.

Pelé vann under sin karriär tre VM-guld, 1958, 1962 och 1970. Och Kurt Hamrin fanns som bekant med under VM-finalen 1958 när Sverige fick se sig besegrade av Brasilien och en då 17-årig Pelé.
– Att spela mot honom var inte så svårt, han var så mycket bättre än alla andra och han var aldrig ful i spelet. Vi hade olika typ av spel, han hjälpte mera hela laget, säger Hamrin.

LÄS MER: Fotbollsvärlden i stor sorg: Giganten Pelé är död – trefaldige världsmästaren blev 82 år gammal

Pelé betraktades av många som den allra bästa spelaren genom alla tider, och Kurre Hamrin menar att det inte finns något ont att säga om brassen.
– Man kan bara säga fina ord om honom från början till slut.

Pelé blev 82 år gammal.