Sanningen om Sarah Sjöström och Armand Duplantis vänskap – så nära är stjärnorna egentligen: ”Jag vet att…”

De är två av Sveriges största idrottare.
Och Armand Duplantis och Sarah Sjöström har även en nära relation vid sidan av alla tävlingar.
– De fann varandra direkt, har deras manager, Daniel Wessfeldt sagt.

Armand Duplantis är superstjärnan som slagit världsrekord på världsrekord, och som fullständigt dominerar i en av friidrottens mest komplexa grenar. Trots sin unga ålder har han redan vunnit allt som går att vinna, och i sommarens OS är han den kanske största favoriten inom hela friidrotten att vinna ett andra guld.

Nära relationen

Sarah Sjöström slog igenom redan som 14-åring och har sedan dess tagit smått osannolika 91(!) medaljer på internationella mästerskap. Ingen europeisk simmare genom tiderna har fler, och det har totalt blivit fyra OS-medaljer sedan debuten 2016. Sjöström och Mondo Duplantis är två av Sveriges största idrottare – men även vänner.

Armand Duplantis, stavhopp
240302 Armand Duplantis of Sweden pose for a portrait at a press meeting during 2024 World Athletics Indoor Championships on March 2, 2024 in Glasgow. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0469

För några år sedan avslöjade Daniel Wessfeldt, som representerat de bägge som manager, att Sjöström och Duplantis ”fann varandra direkt”.

– Jag har introducerat dem för varandra och de har varit ute och ätit tillsammans ett antal gånger i Stockholm. De fann varandra direkt. Och jag vet att de följer varandra på sociala medier och har kontakt, berättade Wessfeldt för Aftonbladet.

“Trivs i varandras sällskap”

Och det är kanske inte så förvånande. Både Sjöström och Duplantis fick enorma genombrott tidigt i livet, och har sedan dess fortsatt att dominera.

– De har ju mycket gemensamt och trivs i varandras sällskap.

240216 Sarah Sjöström of Sweden after the women’s 50 meter freestyle swimming heats during day 15 of the World Aquatics Championships 2024 on February 16, 2024 in Doha. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0535

Enligt Daniel Wessfeldt så har stjärnorna mycket gemensamt.

– Det är ju två supertalanger som även har den mentala styrka som väldigt få har. De är ostoppbara när det väl börjar gälla. Det är inte tal om att få någon gummiarm i deras fall.

– Samtidigt är de väldigt ödmjuka, men också bestämda. De vet var gränsen går. De vet när det ska säga nej. Och då är ett nej ett nej.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version