Armand Duplantis slår tillbaka efter orden om svenska giganterna Björn Borg och Ingemar Stenmark: ”Jag gör inte det mot dem”

Armand Duplantis har erövrat hela idrottsvärlden senaste åren.
Och jämförts med svenska ikoner som Björn Borg och Ingemar Stenmark.
”Mondo” slår dock tillbaka mot alla jämförelser med giganterna.

Det var 2018 som en ung Armand Duplantis slog igenom fullständigt genom att vinna ett överraskande EM-guld i Berlin. Det blev starten på en sagolik framgångssaga för den svenske stavhopparen.

Duplantis storhet

Sedan dess har han erövrat hela friidrottsvärlden och blivit ”Mondo” med svenska folket. Duplantis har vunnit ett OS-guld, fyra VM-guld och tre EM-guld än så länge och han har så mycket kvar att vinna fortfarande.

Artikeln fortsätter efter bilden.

230826 Armand Duplantis of Sweden celebrates after winning men’s pole vault final during day 8 of the 2023 World Athletics Championships on August 26, 2023 in Budapest. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0525

I dag är han bara 24 år gammal och på god väg att bli historiens allra främsta stavhoppare någonsin. Hittills har Duplantis slagit åtta världsrekord och allt talar för att svenske världsstjärnan fortsätter att nå nya rekordhöjder.

Borg & Stenmark

Så dominant som han är inom stavhopp har så klart jämförelserna snabbt gått åt svenska ikonerna Björn Borg och Ingemar Stenmarks håll. De är två av våra allra största blågula idrottshjältar genom tiderna och om Duplantis fortsätter så här är det bara en tidsfråga innan han nämns i samma kategori som den legendariska duon.

Artikeln fortsätter efter bilden.

170719 Ingemar Stenmark, och Björn Borg Ingemar Stenmark, intervjuas inför SkiStar Invitational for Active Life Foundation skidtävling under dag 4 av Swedish Open den 19 juli 2017 i Båstad. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178

Men Mondo ser för egen del ingen anledning att jämföra sig med de stora idrottspersonligheterna när det kommer till att bygga ett eget arv som en sportikon.
– Grejen för mig är att jag inte riktigt vet hur jag ska kunna tävla mot Björn Borg. Jag tävlar mot Sergej Bubka. Jag tävlar mot Renaud (Lavillenie). För jag vill vara bättre än dem i min sport. Men jag tävlar inte mot Björn Borg eller någon annan. Jag försöker bara hoppa högt. Resten utöver det löser sig, säger Duplantis i en gammal intervju med Aftonbladet.

Tror du Armand Duplantis kan bli större än Borg och Stenmark? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Armand Duplantis vackra kärleksförklaring till Desiré Inglander på födelsedagen – visar upp privata bilderna: ”Min drottning”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev