Ikonens oväntade kritik mot Armand Duplantis efter svenske storstjärnans nya världsrekord: ”Det är ett problem”

Armand Duplantis är fullständigt ostoppbar just nu.
Stavhoppsgiganten fortsätter att rada upp segrar, medaljer och världsrekord.
Nu har ikonen Michael Johnson fått nog och riktar stor kritik.

Det blev en fullständig drömstart på nya säsongen för Armand Duplantis. Nytt världsrekord med 6,24 meter direkt i den första utomhustävlingen i kinesiska Xiamen.

Mondos succé

Svenske världsstjärnan befäster därmed sin ohotade position som världens bästa stavhoppare ytterligare. Senaste åren har han samlat segrar, guldmedaljer och världsrekord på löpande band och varit ohotad på sin tron inom stavhopp.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, Mondo
240303 Armand Duplantis of Sweden during day 3 of the 2024 World Athletics Indoor Championships on March 3, 2024 in Glasgow. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0470

”Mondo” är på god väg att radera ikonen Sergej Bubka från historieböckerna om det fortsätter så här. Nu reagerar en annan friidrottsikon som har fått nog av Duplantis dominans.

Ikonens kritik

Den förre löparstjärnan Michael Johnson går nu till hård kritik, se här nedanför.
”Det här är ett problem för stavhopp. Världsrekord uppmärksammas för att de är speciella. Killen som slår dem får det inte att kännas speciellt. Tufft konkurrens skapar mer intresse men han har inget motstånd. Problemet är inte att det är hans fel, men det är ett problem”, skriver han på X.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Michael Johnson, friidrott
Former US athlete Michael Johnson, left, and wife Armine Shamiryan arrive at the Laureus Sports Awards ceremony in Madrid, Monday, April 22, 2024. (AP Photo/Manu Fernandez) BA103

Johnson är tydlig med att Duplantis stora överlägsenhet är ett hot mot sportens fortsatta utveckling och intresset för stavhopp. Men ikonens kritiska utspel på sociala medier har fått ta emot en hel del mothugg också, se här nedanför.

LÄS MER: Oväntade orden i Norge om Armand Duplantis – här är otroliga detaljen som alla missade under ”Mondos” nya världsrekord

Där många är övertygade om att Mondo har ökat intresset för stavhopp och varit avgörande för att fler fått upp ögonen för sporten. Oavsett konkurrensen har svensken lyckats höja statusen med sina fantastiska insatser senaste åren.

Vad tycker du om kritiken mot Armand Duplantis? Dela artikeln och säg din åsikt!

Ikonens kritik:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev