Armand Duplantis pengasuccé slår alla tiders rekord – så otroligt mycket har ”Mondo” tjänat in på bara en vecka(!)

Han är världens överlägset bästa stavhoppare.
Nu kan Armand Duplantis skratta hela vägen till banken efter succétävlingarna i Kina.
”Mondos” senaste veckolön slår nämligen alla rekord.

Nya utomhussäsongen har fått en drömstart för storstjärnan Armand Duplantis. Senaste veckan har han tävlat två gånger i Kina när Xiamen och Shanghai har stått värd för Diamond League-tävlingar.

Duplantis succé

Då slog ”Mondo” till med den allra perfekta starten genom att sätta ett nytt världsrekord på 6,24 meter under premiären i Xiamen. Målet var att slå nytt världsrekord även i Shanghai men 24-åringen lyckades inte med två på raken.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, Mondo
240303 Armand Duplantis of Sweden celebrates after winning gold in men’s pole vault final during day 3 of the 2024 World Athletics Indoor Championships on March 3, 2024 in Glasgow. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0470

Han har ändå vunnit båda tävlingarna med råge och får nu rejält med klirr i kassan.
– Ja, jag har gått som på moln den senaste veckan. Jag försöker alltid hoppa så högt jag möjligen kan och jag vet att formen är bra och att tekniken sitter, sa han på en presskonferens om tiden i Kina.

Mondos belöning

Det kinesiska folket har varit som tokiga i den svenske världsstjärnan och efter succéveckan slår Duplantis rekord i intjänade pengar med en hisnande veckolön. Bara att vinna en Diamond League-tävling ger runt 110 000 svenska kronor och det lyckades han med två gånger om.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, Mondo
220720 Armand Duplantis of the Swedish national athletics team poses for a portrait at a press conference during day 6 of the 2022 World Athletics Championships on July 20, 2022 in Eugene. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0331

Dessutom får Mondo en ”appearance fee” bara att för att vara på plats och då handlar det om miljonsiffror.
– Jag kan bara säga att kineserna betalar bra. Men de har haft ett sug efter honom i flera år, då de inte kunnat ha några tävlingar, bekräftar hans manager Daniel Wessfeldt för Aftonbladet.

Många miljoner

Själva världsrekordet ger också en ordentlig mångmiljonbonus, dels från hans personliga sponsorer men även Diamond League delar ut omkring 550 000 kronor för varje rekord.
– Men sedan kan man ha en separat uppgörelse, säger Wessfeldt till kvällstidningen och lägger till:
– Det kan han ha.

LÄS MER: Armand Duplantis kaxiga löfte inför nya jakten på världsrekord – Mondos tydliga besked: ”Folk kommer att…”

När alla inkomster och bonusavtal är hemliga inom friidrotten så kan vi nog räkna med att Armand Duplantis dragit in flera miljoner på bara en vecka i Kina. Det är oerhört imponerande av svensken.

Hur bra är egentligen Armand Duplantis just nu? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev