Patrik Sjöberg inlagd på sjukhus igen – dystra orden veckor efter sjukdomsbeskedet: ”Det gör så ont”

Patrik Sjöberg är inlagd på sjukhus igen.
Tillståndet har försämrats för höjdhoppslegendaren.
”Där är väl förklaringen varför det gör så ont”, skriver han på Instagram.

Det var tidigare under våren som Patrik Sjöberg blev allvarligt sjuk och inlagd på sjukhus. Till en början trodde han att han drabbats av svår covid-19, men det visade sig senare att det rörde sig om dubbelsidig lunginflammation, men även blodförgiftning så allvarlig att den var livshotande.

Tillbaka på sjukhus

Sjöberg fick totalt tillbringa tre veckor inlagd på sjukhus, och när han var som värst däran så låg han nedsövd med respirator. Men Sjöberg fick lämna sjukhuset, och har nu under några veckor, vilket gått att följa på Instagram, kämpat för att återgå till ett normalt liv och med sin rehabilitering.

Patrik Sjöberg, höjdhopp
181016 Patrik Sjöberg innan en begravningscermoni för Frank Anderssonden i Heliga korsets kapell den 16 oktober 2018 i på Skogskyrkogården i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Men nu har han åkt på ett stort bakslag. Under söndagen blev legendaren på nytt inlagd på sjukhus, det efter svåra ryggsmärtor, vilket är en konsekvens av sepsis – den blodförgiftning han drabbades av.

”Ja som det står i några tidningar så ligger jag inne på sjukhus igen och även om jag får några timmar permis på dagen så var det inte riktigt det som jag planerade”, skriver han.

”Haft ont i ryggen”

Sjöberg berättar att smärtorna i ryggen till sist blev för jobbiga, och att det var anledningen till sjukhusinläggningen.

”Jag har haft väldigt ont i ryggen sen jag blev utskriven från Sahlgrenska och vid en magnetröntgen i fredags så visade den att bakterierna har angripit korsryggen och där är väl förklaringen varför det gör så ont..”, skriver han.

Patrik Sjöberg, friidrott
Patrik Sjöberg. FOTO: Instagram.

 Sjöberg menar dock att det nya, dystra beskedet inte kommer som någon större chock. I dag, måndag, kommer han att få nya besked om hur man ska gå vidare.

”Jag hade iofs googlat och även pratat med läkare och det står ju tydligt att när man har sepsis så kan just det sätta sig i ryggkotorna men även hjärtat och det vill jag inte va med om… Imorgon ska jag få reda på hur landet ligger och vad som behövs mer än intravenös antibiotika som jag nu går på”, skriver han.

LÄS MER: Chockbeskedet: Dick Axelsson avslutar karriären – här är profilens nya satsning: ”Många håller inte måttet”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!