Chockbeskedet: Dick Axelsson avslutar karriären – här är profilens nya satsning: ”Många håller inte måttet”

Chockbeskedet: Dick Axelsson avslutar karriären – här är profilens nya satsning: ”Många håller inte måttet”

En av SHL:s största profiler.
Nu avslutar Dick Axelsson karriären.
– Det har vuxit fram. Nu är den professionella hockeykarriären över, säger han till Expressen.

Han har länge varit en av svensk hockeys mest frispråkiga spelare, och vad han är ger sig in i så haglar rubrikerna kring honom. De senaste säsongerna har han gjort det bra i Djurgården i SHL, men tidigare under våren meddelade Dick Axelsson att han gjort sitt i klubben.

Avslutar karriären

Det bör inte ha saknats intresse kring profilen, med tanke på att han poängmässigt fortfarande presterat bra i SHL, men redan under vintern var han kryptisk kring om han egentligen skulle fortsätta hockeykarriären även under nästa säsong. Nu kommer beskedet att en av svensk hockeys största profiler tackar för sig.

210311 Djurgårdens Dick Axelsson deppar efter ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Djurgården den 11 mars 2021 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Till Expressen bekräftar nu Dick Axelsson att han avslutar karriären.

– Jag känner att det är ett bra läge. Samtidigt som det känns att jag nog hade kunnat ha ett par bra åt till i mig. Men motivationen har inte varit på topp, samtidigt som det inte varit någon publik, och jag känner att det är läge att ta tag i den civila karriären. Att börja på ny kula, säger Axelsson.

Nya satsningen

Men Dick Axelsson kommer, på något sätt, att vara kvar inom hockeyn. Det med ett jobb mer på mediesidan av ishockeyn.

– Det finns många som inte hållet måttet, så vi får se vems jobb man ska sno, haha, säger han, och fortsätter:

– Nej, men jag ska försöka komma med något nytt. Sedan om jag ska sitta i en studio, eller och jag ska skapa något eget, lite roligare saker, med mer humoristisk touch, det får vi se. Jag måste tänka lite på de sakerna.

210204 Djurgårdens Dick Axelsson under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Djurgården den 4 februari 2021 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Dick Axelsson har tidigare, under en kort sejour, varit expert i SVT, men det är inte ett format han ser som perfekt.

– Jag tror man måste prova på många saker för att verkligen hitta det man brinner för. Jag har hållit på med hockey i hela mitt vuxna liv, så jag måste testa mig fram, säger han.

Dick Axelsson har under karriären hunnit med att vinna VM-guld, två SM-guld och ett guld i den schweiziska ligan. Totalt har det blivit 297 poäng på 434 SHL-matcher.

LÄS MER: Dick Axelsson avslöjar pinsamma tatueringsmissen inför SM-finalen med Färjestad: ”Jag var ung och dum”

Få våra nyhetsbrev!