Dick Axelsson avslöjar pinsamma tatueringsmissen inför SM-finalen med Färjestad: ”Jag var ung och dum”

Han är en av SHL:s stora profiler senaste åren.
Nu avslöjar Dick Axelsson sin stora tatueringsmiss inför en SM-final med Färjestad.
– Jag är väl inte lika stolt nu som då, säger han i podden ”Släpp Sargen
”.

Det har blivit hela 11 säsonger i SHL och sammanlagt 434 matcher och 297 poäng för Dick Axelsson. Tio av de säsongerna har han även spelat SM-slutspel och vunnit 2 SM-guld med Färjestad.

Dicks tatuering

Under en av de här guldsäsongerna med FBK gjorde Axelsson det oväntade. Det var säsongen 2010/11 och Färjestad hade slagit ut AIK med 4-0 i matcher i semifinalen och var klara för SM-final mot Skellefteå AIK.

Dick Axelsson, Färjestad
180102 Färjestads Dick Axelsson jublar efter han gjort 1-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Frölunda den 2 januari 2018 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Då bestämde sig en ung Axelsson för att göra något galet inför SM-finalserien. När Färjestad sedan gick hela vägen och vann guld kunde man plötsligt se någonting svart runt hans ena bröstvårta.

”Ung och dum”

Nämligen en tatuering av ett hjärta som ringlade sig runt bröstvårtan.
– Det är ju ett fantastiskt minne framförallt. Men tyvärr fick jag för mig att börja lasra bort det så nu är det ärr över hela, ja, runt bröstvårtan. Jättefint ärr istället för tatuering. Men vilket minne, berättar Dick i podcasten Släpp Sargen innan han avslöjar vad som faktiskt hände.
– Det var till och med innan en SM-final. Jag tror vi slog ut AIK med 4-0 i matcher och efter det fick vi ledigt. Jag var lite ung och dum, inte mer än 20 bast, och en god vän i Karlstad hade en tatueringsstudio hemma. Behöver man säga mer eller känner vi att det är locket på där.

Dick Axelsson, Färjestad
170916 Färjestads Dick Axelsson jublar under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Linköping den 16 september 2017 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Dick Axelsson ångrade sin tatuering några år senare och valde att ta bort sin hjärtliga skapelse. Och nu lever bara minnet kvar – samt ärren runt bröstvårtan.
– Det var en annan som också körde en tatuering, men den var ju inte lika skön som min. Jag tror att en bild har legat ute på tatueringen och cirkulerat. Men jag är väl inte lika stolt nu som då, säger han i podden.
– Har man ett så oerhört stort hjärta som jag har så kanske man behöver två, så att säga…

Lyssna här:

LÄS MER: Erik Karlsson tokhyllas nu av varenda hockeyälskare – efter årets största show på blålinjen: ”Saknat honom!”

Få våra nyhetsbrev!