Erik Karlsson tokhyllas nu av varenda hockeyälskare – efter årets största show på blålinjen: ”Saknat honom!”

Erik Karlsson tokhyllas nu av varenda hockeyälskare – efter årets största show på blålinjen: ”Saknat honom!”

Han har stundtals sågats rejält under säsongen.
Men i helgen visade Erik Karlsson gamla takter.
Nu hyllas svensken enormt för en total uppvisning vid blålinjen.

Under många år var Erik Karlsson en av världens absolut bästa backar, och med sin offensiva spelstil så blev han en enorm publikfavorit som verkligen var underhållande att titta på. Inte nog med att han vräkte in mål och assist, och hela tiden var i toppen av backarnas poängliga, han spelade, när han var som bäst, dessutom med en fart som få backar kunnat visa upp.

Svag säsong

Karlsson verkligen flög fram på isen med pucken, och var aldrig rädd att utmana sin gubbe för att tjäna mark i offensiven. Men det var några år sedan vi såg den Erik Karlsson. Sedan flytten till San Jose Sharks så har han haft svårt att nå upp i samma nivå som vi vande oss vid under hans toppår i ligan, och den här säsongen har varit blytung för svensken.

Erik Karlsson, coronaviruset
181220 Erik Karlsson of San Jose Sharks during a regular season NHL game between San Jose Sharks and Winnipeg Jets on December 20, 2018 in San Jose. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87816

Förra året gick han med skadebekymmer, och förhoppningarna fanns att han nu, när han fått vara hel under en hel försäsong och säsong, verkligen skulle explodera igen. Men Sharks har varit ett av NHL:s sämsta lag, och Karlsson har stundtals sågats och hånats rejält för sina insatser. Men mot slutet av säsongen, under de senaste veckorna, har Karlsson mer och mer sett ut som sitt gamla jag igen, och i helgen visade han verkligen prov på gamla takter.

Enorma showen

I matchen mot Arizona Coyotes hade Karlsson pucken på offensiv blålinje, och mot sig hade han stjärnan Phil Kessel. Karlsson tunnlade först Kessel, och gjorde det precis därefter ännu en gång. Svensken hann sedan med att snurra upp Kessel på läktaren en tredje(!) gång, innan han flippade iväg pucken till en lagkompis.

Foto: Twitter

På sociala medier har Karlsson hyllats enormt för den enorma soloshowen, och många menar att det verkligen är gamla Erik Karlsson som är tillbaka.

”Jag har saknat honom!”, skriver en användare.

”Tänk på att Kessel har en familj….”, skriver en annan.

”Det där är verkligen smutsigt…”, skriver en tredje.

LÄS MER: Jonathan Dahléns fina jättehyllning till pappa Ulf – efter nya showen i SHL-kvalet: ”Att han ska stå där…”

Få våra nyhetsbrev!