Magnus Wislander ska åka Vasaloppet – bara månader efter sin stroke: "Jag kommer inte ta livet av mig..."

Magnus Wislander ska åka Vasaloppet – bara månader efter sin stroke: ”Jag kommer inte ta livet av mig…”

Magnus Wislander drabbades av en otäck stroke för fyra månader sedan.
Och nu ska 56-åringen åka Vasaloppet i helgen.
– Jag kommer inte att ta livet av mig, säger ”Slangen” till GT.

Många drömmer om att åka Vasaloppet någon gång i livet, men det är en alldeles för svår utmaning för de flesta. Nu ska handbollslegendaren Magnus Wislander ta sig an det klassiska loppet – bara fyra månader efter sin stroke.

Slangen kör Vasaloppet

Det har verkligen varit en rekordsnabb återhämtning för 56-åringen. Bara två månader efter stroken var Wislander igång igen och körde folkrace.

Magnus Wislander, handboll
200109 Magnus Wislander, expert commentator for Sveriges Radio, during a press meeting with the Swedish team ahead of the EHF European Handball Championship on January 7, 2020 in Gothenburg. Photo: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 59443

Och fyra månader efter den otäcka attacken, när handbollslegendaren ”Slangen” segnade ihop på jobbet, kliver han nu upp på ett par skidor för en av Sveriges tuffaste utmaningar.
– När jag fick stroken kunde jag inte se det framför mig. Det var det här (Vasaloppet) jag såg som försvann från min framtid. Jag är oerhört tacksam för att jag överhuvudtaget kan röra på mig och är frisk, säger Wislander till lokaltidningen GT.

”Inte ta livet av mig…”

Wislander har åkt Vasaloppet senaste tre åren i öppet spår. Men i år blir första gången som han åker det officiella loppet framför alla åskådare.
– Det känns lite osäkert, men ändå spännande. Det är spännande med väder och vind och sådana saker. Även om det är första ”riktiga” Vasaloppet för min del, så spelar det egentligen ingen roll. Det viktiga för mig är att jag kan vara ute och motionera, det trodde jag inte för några månader sedan. Målet har hela tiden varit att ta mig till Vasaloppet och stå på startlinjen. För några månader sedan tyckte jag att det hade varit fantastiskt, och nu ser det ut att bli av, säger han till tidningen.

Magnus Wislander, handboll
190106 Magnus Wislander före träningslandskampen i handboll mellan Sverige och Ryssland den 6 januari 2019 i Halmstad. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN / Cop 147

Magnus Wislander är, trots sin stroke för fyra månader sedan, heller inte orolig för söndagens ansträngande skidlopp.
– Nej, det kan jag inte säga. Men jag har sagt att jag inte kommer ta livet av mig. Känner jag att det blir för mycket kliver jag av. Det finns inget att jag måste klara det, blir det för jävligt får vi se. Jag är bara glad att jag kan vara med och åka, säger 56-åringen i intervjun.

LÄS MER: Oväntade uppmaningen till tusentals åkare inför Vasaloppet: Ta av er skidorna(!)