Magnus Wislander tillbaka på jobbet igen – efter sin otäcka stroke: ”De trodde inte det var sant…”

Magnus Wislander drabbades av en stroke förra veckan.
Bara en vecka senare är handbollslegendaren tillbaka på jobbet igen.
– Mina medarbetare trodde inte att det var sant, säger han till SportExpressen.

Det var förra måndagen som Magnus Wislander segnade ihop av en stroke och fick akut köras till sjukhus. Efter bara några dagar fick svenske handbollslegendaren lämna Sahlgrenska sjukhuset och nu är han redan tillbaka på jobbet igen.

Wislander efter sin stroke

Förutom problem med vänsterhanden har Wislander klarat sig oväntat bra från stroken och återhämtat sig fullt ut.
– Det största problemet som jag märker, förutom att jag inte kan krama en snus, haha, är att man blir väldigt trött. Inom fyra väggar är det okej, men kommer jag ut i naturen blir det mycket intryck och då blir det lite simmigt. Jag tycker att jag är vrålpigg och mår jättebra och kan göra allting, men det är ändå något som inte är helt hundra när det gäller intryck, det är den jobbiga biten. Man kallar det hjärntrötthet. Min dotter säger att det är så hon mår ibland på grund av många hjärnskakningar. Det är lite äckligt, man är inte beredd på det, säger 55-åringen till SportExpressen.

Magnus Wislander, handboll
190119 Magnus Wislander expert at Swedish Radio, Sveriges Radio prior to the IHF World Handball Championship match between Tunisia and Sweden on January 19, 2019 in Herning. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92204

Wislander har redan varit tillbaka i handbollshallen i sin roll som assisterande tränare för Redbergslid och även på sitt jobb på Postnord i Göteborg.
– Jag har verkligen försökt påtala för alla att jag mår bra, men folk var väldigt försiktiga och trodde inte det var sant när jag dök upp så här på jobbet. Det var ju inte den Magnus som åkte ambulans förra måndagen. De har ju sett ett snett ansikte och kroppsdelar som hänger framför sig och det har jag full förståelse för. Jag har haft en väldig, väldig tur, säger han till kvällstidningen.

”Tycker inte det är roligt”

Magnus Wislander är en av Sveriges största handbollsspelare genom tiderna och utsågs även till hela 1900-talets bästa handbollsspelare i världen. Han vann två VM-guld, fyra EM-guld och tre OS-silver med det berömda svenska handbollslandslaget som kallades ”Bengan Boys”.

Magnus Wislander, handboll
000130 Handboll, EM, Final, Ryssland – Sverige: Ljubomir Vranjes och Magnus Wislander, Sverige © Bildbyrån – 23726

Efter stroken och fått se sitt liv passera revy så tror 55-åringen ändå inte att han kommer att förändra sitt liv så pass mycket.
– Nej, jag tror inte det. Jag har alltid egentligen bara sett framåt och gjort saker jag tycker är roliga och det står jag fast vid. Jag tror inte jag har ändrat min personlighet på något sätt, men man kanske är mer ”up to date”. Saker man planerar att göra efter pensionen kanske man ska försöka göra i morgon i stället. Även om inte läkarna tror att stroken är stressrelaterad har jag kanske haft för mycket att göra, men jag tycker ju att allt jag gör är roligt. Däremot tycker jag inte att det är roligt att åka och handla så i dag skickade jag grabben i stället, haha, säger Wislander i intervjun.

LÄS MER: När handbollslandslaget fick hela Sverige att stå stilla