Jan-Ove Waldner gör oväntad comeback – legendaren kommer tillbaka efter sju år: ”Har pratat om det länge”

Jan-Ove Waldner gör oväntad comeback, om än bara för en dag.
För motståndet står ingen mindre än hans egen bror Kjell-Åke.
– Vi kom fram till att jag behöver ett handikapp, så jag ska nog få börja på resultatet 4-0, säger Kjell-Åke Waldner.

Jan-Ove Waldner rankas av många som den bästa bordtennisspelaren genom alla tider. 57-åringen som i Kina går under smeknamnet ”Det evigt gröna trädet” har otaliga utmärkelser genom åren, och det är svårt att räkna allt som han vunnit under sin makalösa karriär. Under 2022 gav han även ut boken ”Waldner: Kungen” där han berättar om sin karriär.

Waldners comeback

Karriären är numera lagd på is, men under tisdagen blir det tro det eller ej comeback för J-O. Det handlar om en uppvisningsmatch där brodern Kjell-Åke Waldner kommer att stå för motståndet, som är ansvarig för Ingarö IF:s bordtennissektion.
– Vi har pratat om det länge, att J-O ska komma och göra något för vår sektion, delta på något vis. Så nu blev det läge och vi tänker att vi gör det brett, så alla som vill är välkomna att komma och titta, säger Kjell-Åke Walnder till tidningen Mitt I Stockholm.

Annons: Hajper sponsrar Släpp Sargens Drömresa – just nu får alla nya kunder ett välkomsterbjudande

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kjell-Åke Waldner är tydlig med att han inte är särskilt segerviss.
– Vi tog två SM-guld i lag tillsammans på 80-talet, men det är över 30 år sedan nu. Vi provade faktiskt att spela en match igår, för första gången på 15 år, och det var väldigt kul. Det väcker en massa minnen från när vi var yngre, då spelade vi mycket ihop. Men vi kom fram till att jag behöver ett handikapp, så jag ska nog få börja på resultatet 4-0, om vi kör till 11, säger Kjell-Åke.

LÄS MER: SHL-klubben i sorg – kultbacken blev bara 55 år gammal: ”Det är en chock”

”Annars blir det konstigt”

De båda bröderna tog SM-guld tillsammans under 1980-talet, och J-O själv är inte helt övertygad om att brorsan ska få någon fördel i matchen.
– Vi tog två SM-guld i lag tillsammans på 80-talet, men det är över 30 år sedan nu. Vi får se, vi kanske kör från 0-0. Jag kanske behöver några bollar för att komma igång. Vi gör det här på skoj, mest för ungdomarnas skull, men jag måste ju vinna. Annars blir det konstigt. Jag kan ju inte bli slagen av brorsan, säger J-O Waldner till tidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Efter matchen mellan bröderna Waldner kommer de som vill få utmana J-O i en match.
– Vi vill ge våra egna medlemmar chansen att spela mot honom, så han kommer gå runt till så många som möjligt, avslutar Kjell-Åke.

LÄS MER: Finska ilskan efter sena chockförlusten mot Sverige i JVM – tränarna sågas helt: ”Det kan inte vara sant”